Niki Lauda elhagyhatta a kórházat

Frissítve:
2018-10-26, 14:01

Csaknem három hónap után elhagyta a kórházat Niki Lauda, azonban még hosszú rehabilitáció vár rá

Júliusban írtam arról, hogy a saját légitársaságát vezető, illetve a Mercedes Formula-1-es csapat tanácsadójaként dolgozó háromszoros világbajnok ibizai nyaralásán elkapott egy komoly fertőzést, ami károsította a tüdejét. Onnan egyből a bécsi kórházba vitték, ahol megműtötték. Ezután kijelentették, hogy a mostani tüdőátültetés nem az 1976-os nürburgringi balesetének következménye, amely során megtelt a tüdeje mérgező gázokkal.1975, 1977 és 1984 Formula-1-es világbajnoka valószínűleg emiatt hagyta ki a Német és a Magyar Nagydíjat is a 2018-as szezonban.

Niki Lauda közelről fotózva

"Az operációt megelőző hét napban csak a gépeknek köszönhetően maradt életben, a transzplantáció nélkül csak napjai, esetleg hetei lettek volna hátra." - nyilatkozta állapotáról Walter Klepetko, a Vienna General Hospital egyik osztályvezető orvosa.

A beavatkozás után állapota kritikus volt, de néhány nappal később már arról érkeztek hírek, hogy önállóan lélegzik és bíztató az állapota. A közelmúltban felhívta Lewis Hamiltont is, aki boldogan beszélt arról, hogy a 69 éves Formula-1-es legenda hamarosan elhagyhatja az intenzív osztályt.

Niki lauda és Lewis Hamilton oldalról fotózva

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy legalább négy hetet kell majd bent tartózkodnia, ehhez képest majdnem három hónap telt el a tüdőátültetése után. A Vienna General Hospital október 24-én kiadott közleményében olvasható, hogy Laudát kiengedték. Azonban a hosszú bent tartózkodása miatt eléggé legyengült, bár állapota jónak mondható mégis hosszú és intenzív rehabilitáció vár a legendára.

Továbbá olvasható, hogy: "Természetesen Niki Lauda felépülését, ahogyan minden más szervátültetésen átesett páciensét, a továbbiakban is a klinika erre szakosodott orvosi csapata felügyeli".

A hírek szerint elővigyázatosságból távol kell tartania magát a háziállatoktól és néhány növénytől. Ezen felül nem repülhet még egy ideig, így a Formula 1-es paddockba csak a következő szezonban térhet vissza. A Mercedes minden bizonnyal nagyon hiányolja már Laudát a pálya széléről, aki rengeteg tapasztalatot gyűjtött az évek alatt, amit előszeretettel meg is oszt a fiatal pilótákkal és üde színfoltja a Formula 1 szűk családjának.

Fotók:

Forrás:

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Lauda Ferrarija
2019. június 23.
Az osztrák legenda ezzel az autóval lett világbajnok először, a 312T modell kikiáltási ára 2 milliárd forint.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Főszerepben a Magyar Nagydíj Esemény- és programajánló 07. 27. – 29.
2018. július 24.
Nem éri meg otthon maradni július utolsó hétvégéjén, mert jobbnál-jobb programok várnak rád.