2020. január 04. | 16:32

Néhány adásra szól az új megállapodás.

2019 májusában szerződésszegés miatt menesztették az M4-től a Forma-1-es kommentátorként tevékenykedő Szujó Zoltánt. A barcelonai versenyhétvégén egy technikai malőr után hozták meg viharsebességgel a döntést.

Teljesen persze azóta sem tűnt el Szujó a köztudatból, hiszen rendezvények és sajtótájékoztatók házigazdájaként rendszeresen szerepelt, valamint a Levezető kör nevű YouTube csatornán továbbra is rendszeres tartalommal jelentkezett azzal a Wéber Gáborral, aki átvette tőle a stafétabotot az F1-es kommentátorságot illetően.

Szujó Zoltán visszatérését az RTL Klub jelentette be, ahová 8 év kihagyás után tér vissza. A Dakar-rali összefoglalókban kap szerepet Szujó, a megállapodás néhány adásra szól. Az első epizód a késő esti, január 4-én szombaton vetített Armageddon című amerikai akciófilm után esedékes. A kezdési ideje január 5-e vasárnap 0:45, de hogy mi lesz a népszerű sportriporter szerepe, az egyelőre kérdéses.

Az már korábban eldőlt, hogy az anyagi okok miatt 2011 óta az első Dakart kihagyó Szalay Balázs-Bunkoczi László páros nem indul a sivatagi megmérettetésen, így Szalay Balázs a rali futamainak elemzőjeként bukkan fel az adások során.

A 12 napig tartó küzdelemre Szaúd-Arábian kerül sor, ahová először látogat el a mezőny. Fernando Alonso kétszeres F1-es bajnok is indul, a hírek szerint nem is teljesen esélytelenül. Összesen 85 autó, 23 quad, 147 motor, 44 SSV és 46 kamion vesz részt a viadalon, összessen 570 versenyzővel a 7500 kilométeres távnak. Január 17-én ér véget a verseny, az RTL Klub egészen 19-éig jelentkezik adásokkal.