A papírforma szerint Monzában Hamilton diadalmaskodhat

Közzétéve:
2019-09-04, 20:23

A tifosik örülhetnek, Monzába érkezik a hétvégén a Száguldó Cirkusz.

A Magyar Nagydíj és Monakó után ez a harmadik legkedvesebb helyszín számomra. Újságíróként pártatlannak kell maradnom, de magánemberként a Ferrari történelme és az olasz kultúra mély nyomot hagyott bennem még évekkel ezelőtt.

A Belga Nagydíjon Charles Leclerc megszerezte a Ferrari idei első győzelmét. Örömmel láttam, hogy bevált a motorfrissítés. Remélem a monacói pilóta át tudja hozni a tifosik földjére is ezt a remek formát. Az elmúlt évek statisztikája Spában is a Mercedes győzelmét vizionálták, most ismét ez a helyzet, de jó esélyt látok rá, hogy borulni fog a papírforma.

A monzai célegyenes tele olasz szurkolókkal

A 2019-es versenynaptár is elérkezett az Olasz Nagydíjhoz, hála a jó égnek. Évek óta úgy ülök le a TV képernyője elé, hogy na Most meglesz a Ferrari első győzelme új érában. Igen, bármennyire is hihetetlennek tűnik, de 2010 óta nem nyert Ferrari a hazai versenyén, akkor Fernando Alonsót nem lehetett megelőzni.

A hibrid korszak beköszöntésével rengeteg tifosi bizakodott, hogy fordulhat a kocka. Azonban a Mercedes nem talált legyőzőre az olasz aszfaltcsíkon. A regnáló bajnok, Lewis Hamilton négyszer, míg Nico Rosberg egyszer nyert.

Ugyan tavaly Räikkönen felállhatott a dobogó második fokára a két Merci közé, korábban pedig Vettel "mentette meg" a Ferrari dicsőségét, de ez nem az igazi...

Forrás:

Forrás:

Formula1.com

Nyitókép: Háfra Zsolt

Kapcsolódó írások

A Bahreini rajt szemből
2019. március 31.
A két Ferrari magabiztosan uralta az időmérőt, de a futam végén mégis a Mercedes-ek győzedelmeskedtek
Hatalmas rajtbaleset és Vettel diadala Belgiumban
2018. augusztus 27.
A nyári szünet után Spa-Francorchamps-ba látogatott a száguldó cirkusz, ahol volt izgalom bőven.
Hamilton uralta a szingapúri éjszakát
2018. szeptember 17.
Hamilton győzelmét szinte senki nem veszélyeztette, csak a lekörözöttekre kellett figyelnie. Verstappen második lett, míg Vettel ismét értékes pontokat vesztett.
A Formula 1-es mezőny rajtja a Japán Nagydíjon
2018. október 08.
Lewis Hamilton Suzukában megszerezte pályafutása 71. futamgyőzelmét, ami talán már a bajnoki címet is eldöntötte.