Raid Of The Champions – Beidőzítették a nyirádi tereprali bombát

Frissítve:
2018-10-01, 12:09

2018-ban ismét a Nyirád Motorsport Centrumban zárja a hazai és a közép-európai szezont a tereprali elitje.

A bajnokok tornája komoly izgalmakat ígér, hiszen a MAMS Tereprali International Open Baja Cup (I.O.B.C.) sorozatában még az összes kategória nyitott, de nem csak ezért lesz érdemes ellátogatni a Nyirád Motorsport Centrumba.

A Raid Of the Champions logója

A már említett I.O.B.C. mellett a FIA CEZ autós bajnokságban (a T1 kategóriát kivéve, ahol már bajnok a Miroslav Zapletal és Marek Sykora páros) a T2, T3 és a TH végső győzteseit is ezen a versenyen avatják majd.

Az MNASZ Nyílt Országos Tereprali széria győztese szintén Miroslav Zapletal, ám a többi kategória még nyitott, hiszen május óta nem született hivatalos eredmény az MNASZ szakágában. Egy figyelmetlenség eredményeképp a már 2017-ben bejelentett Raid of the Champions Közép-Európai Zóna Bajnokság záróhétvégéjének időpontjára rászerveztek egy másik rendezvényt is. Azonban a főszervező hozzánk eljuttatott közleményében leszögezte, hogy a Raid of the Champions jó választás, mert a Nyirád Motorsport Arénában magas színvonalú és komoly sportértékű rendezvénnyel várják a vendégeket.

A már említett sorozatok mellett ezen a hétvégén lesz a Racing Stars amatőr rallycross bajnokság évadzárója is, méghozzá dupla futammal. Quadosokat is láthatnak majd a szurkolók a pályán, hiszen meghívásos short track futamot tartunk a négykerekűek szerelmeseinek.

quados a nyirádi arénában

Más újdonsággal is készül a MAMS Tereprali szakága: „UP!” néven egy olyan utánpótlás kategóriát hívtak életre, ahol alacsonyabb költségek mellett, egynapos rendezvényen, rövidített távon, de mégis professzionális körülmények között lehet belekóstolni ebbe a csodálatos sportágba.

„A MAMS Tereprali UP! kategóriájában nem kell itinert/méterszámlálót használni, mert a rendező GPS tracket biztosít a versenyzőknek, amivel könnyedén képesek lesznek tájékozódni az egyébként szalaggal is jelölt nyomvonalon.” - mondta el Garamvölgyi Zoltán.

A MAMS szakágvezetője számszerűsítette, mit kapnak pénzükért a sportág iránt érdeklődők, illetve arra is utalt, milyen feltételeknek kell megfelelni a részvételhez:

„Az UP! kategóriába kizárólag azokat várjuk, akik még korábban nem indultak tereprali versenyen, de rendelkeznek XL Enduro motorral, vagy side by side buggyval, és szívesen kipróbálnák magukat! Számukra a 35 000 Ft-os nevezési díj tartalmazza a GPS tracket és az On-Line GPS nyomkövető berendezést, a szerviztáblát, valamint a biztosítást és a díjkiosztót is.

Laller a Hungarian Baja rajtjában

Ami a többi kategória szereplőit illeti, a motorosoknak és a verseny quadosoknak, valamint a side by side buggyknak szombaton két, vasárnap pedig három szelektív szakaszt kell teljesíteni. A kedvezményből ők sem maradnak ki, hiszen minimálisra csökkentett nevezési díj ellenében várjuk a jelentkezőket soraikból.” - zárta mondandóját a szakág első embere.

side by side technikák a szervizparkban

A 2017-ben megrendezett ROC hamar bombasztikus sikerre tett szert a közönségnél, hiszen a Nyirád Motorsport Centrum tökéletes helyszínt biztosít a rendezvénynek, a környékbeli utak pedig szenzációs szelektív szakaszokkal és látvánnyal várják a pilótákat és a nézőket.

Nyirád, 2018. november 9-11. - jegyezd meg ezt a dátumot. Ígérem, lesz mit nézni...

Forrás: 

  • Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali szakág

Fotók:

  • Háfra Zsolt / Pataky Péter

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Yamaha Side by Side Garamvölgyi Zolival a volánnál
2019. április 24.
Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt esztendők egyik legjobb idénykezdetén van túl a MNASZ/MAMS Tereprali sorozat
A HunGarian Baja egyik motorosa a patakátkelésen
2019. augusztus 12.
Pénteken a szervízparkban és a rajtceremónián, szombaton pedig a döbröntei patakátkelésnél fotóztam.

További hírek