A Red Bull elkaszálta az Air Race-t!

Közzétéve:
2019-05-29, 14:45

A Red Bull úgy döntött, hogy nem támogatja az Air Race világbajnokságot 2020-tól

Már az idei naptárban szereplő versenyek közül sem rendezik meg mindet, csak három forduló lesz megtartva. Személy szerint örülök neki, hogy a hányattatott sorsú magyar fordulót is megrendezik a Balaton parton július 13–14-én. Ezen kívül Oroszországba látogatnak el a világ legjobb pilótái június 15–16-án, a tervek szerint pedig szeptember 7–8-án a Japán versennyel zárul a Red Bull Air Race 2003 óta íródó története.

Az évek alatt több mint 90 versenyt rendeztek világszerte, Magyarországra pedig 12 alkalommal látogattak el. A világ legkiválóbb pilótái csaptak össze az épített pályákon, melyeket alacsonyan, nagy sebességgel és lélegzetelállító manőverekkel fűszereztek.

A Red Bull Air Race pályája a Duna felett

Az év elején kérdésessé vált a budapesti forduló jövője, mert a főpolgármester nem adta meg a szükséges engedélyeket a rendezőknek. Majd a lehetséges helyszínek között a Velencei-tó és a Balaton szerepelt. Végül Zamárdi ad otthont az utolsó Air Racenek.

A sorozat weboldalán olvasható közleményben a cég azzal indokolja döntését, hogy a kimagasló színvonal ellenére nem vonzott annyi embert, mint a Red Bull által támogatott egyéb rendezvény.

Repülő a két pálya elem között, fentről fotózva

A levelet köszönetnyilvánítással zárja a cég, amelyben megköszöni a 16 éves kemény munkát a pilótáknak, a csapatoknak, a partnereknek, a rendező városoknak és a Red Bull alkalmazottainak.

Sajnálattal veszem tudomásul, hogy az energiaital gyártó felfüggeszti a világkupát, viszont kíváncsian várom, hogy a cég mit fog kitalálni helyette...

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Besenyei Péter repülője közelről
2019. július 17.
Elég mozgalmas volt a mögöttem álló hétvége, melynek vasárnapján Zamárdiban, a Balaton parton csorgattam a nyálam.
Red Bull Air Race
2019. március 03.
Zamárdi polgármestere és a Red Bull Air Race GambH ügyvezetője bizakodó, kérdés, a helyi lakosság mennyire lesz toleráns?

További hírek