Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, jó esély mutatkozik arra, hogy a Volkswagen-csoport két tagja, az Audi és a Porsche is részese legyen a jövőben valamilyen formában a Száguldó Cirkusznak. Minden bizonnyal nem saját csapatot alapítanának, hanem motorbeszállítóként segítenék nagycsapatok szereplését.

A hírek szerint az Audi a McLarennek, a Porsche pedig a Red Bullnak szállíthat motort 2026-tól. Az nem volna túlzottan meglepő, ha a McLaren új motorbeszállító után nézne, hiszen vajmi kevés esély van arra, hogy a gyári Mercedes csapatot rendszeresen megverjék ugyancsak Mercedes motorral. A Honda viszont éppen a közelmúltban pedzegette,hogy eredeti terveikkel ellentétben szívesen együttműködnének a jövőben is a Red Bull csapatával. A Christian Horner által irányított istálló a 2022-es szezonnak papíron saját készítésű erőforrással vág neki, bár valójában a Honda fogja gyártani.

Verstappen Monacóban

A Volkswagen-csoport még nem döntött arról, hogy szeretnének-e a Forma-1 részesei lenni. A CAR értesülései szerint azonban a fent vázolt formában nagyon is reális esély mutatkozik erre. Sőt, miután a McLaren pénzügyi gondokkal küszködik már egy ideje, az Audi akár még nagyobb szerepet is vállalhat, állítólag erről már tárgyalások is folytak.

Amennyiben az Audi nem tud végül megállapodásra jutni a McLarennel, akkor a Williams csapatával szerződhetnek. Ha pedig a Porsche fut zátonyra a Red Bull kapcsán, akkor az energiaitalosok fiókcsapatával, az AlphaTaurival állapodhatnak meg.