csütörtök - 2023. szeptember 28.
27 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Slágertéma lett az F1, de most nem a Hamilton-Verstappen csata miatt

2021. november 17. | 11:39

Legutóbb a Financial Times jelentkezett egy pletykával.

Az utóbbi napokban nagyon felkapott téma lett a Forma–1, és csak kis részben azért, mert vasárnap megint egymásnak feszült a pályán Lewis Hamilton és Max Verstappen. Vasárnap az Automobilwoche arról írt, hogy az Audi megvenné a McLaren versenyrészlegét, a brit Autocar nem sokkal később már kész tényként közölte az üzlet megköttetését, amit a wokingiak cáfoltak. Közben a Financial Times is megszellőztetett egy pletykát, a lap úgy értesült, hogy a Volkswagen-csoport az Audi és a Porsche vezetésével két csapatot szeretne indítani az F1-ben.

A Reuters úgy értesült, hogy az Audi felügyelőbizottsága szerdán tanácskozik a vállalat Forma-1-be való belépésének lehetőségeiről, az ülésen a McLaren Automotive-val való lehetséges partnerség is szóba kerül. Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója és Oliver Blume, a Porsche vezetője „lelkes rajongói a Forma-1-nek”, mondta a hírügynökség egyik forrása.

A VW-csoport azt fontolgatja, hogy az Audi mellett a Porschét is elindítja az F1-ben – erről már a Financial Times írt néhány órája. A McLaren határozottan cáfolta azt a hírt, miszerint megvásárolta volna az Audi. A vállalat azt közölte, hogy nyitott a technológiai együttműködésre „a releváns partnerekkel és beszállítókkal.”

Az Automobilwoche a hétvégén arról számolt be, hogy az Audi és riválisa, a BMW verseng a pénzügyi gondokkal küzdő brit szuperautógyár megvásárlásáért. Az Audi egyelőre nem erősítette meg, hogy tárgyal-e a McLarennel egy esetleges eladásról. A BMW ugyanakkor cáfolta a McLarennel kapcsolatos híresztelést.

Automotive News Europe

Nyitókép forrása: F1.com

2023-ban érkezhet a 600 lóerős Audi RS6 e-tron Új külső és belső elemeket kapott a modellfrissített VW T-Roc

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!