Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A BMW csípőből cáfolt egy igen érdekes sajtóértesülést

2021. november 15. | 12:02

Az Automobilwoche rukkolt elő a pletykával vasárnap.

A BMW cáfolta azt a sajtóhírt, miszerint érdeklődik a McLaren Automotive megvásárlása iránt, míg a Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi azt mondta, hogy nyitott az együttműködési lehetőségekre, anélkül, hogy a brit sportautó-gyártó nevét konkrétan megemlítette volna.

Az Automobilwoche értesülése szerint a BMW a szuperautó üzletágra vetett szemet, míg az Audi az F1-es részleg iránt érdeklődik. A lap azt nem közölte, hogy pontosan honnan vagy kitől szerezte ezeket az információkat.

A BMW a jelentés szerint a jövő hónap elején tárgyalásokat folytat a McLarent ellenőrző bahreini Mumtalakat szuverén vagyonalapjával. A BMW szóvivője szerint az Automobilwoche cikke „téves” híreszteléseket tartalmaz. Az Audi annyit közölt a Reuters hírügynökséggel, hogy rendszeresen mérlegeli a különböző együttműködési lehetőségeket, de a McLarenre vonatkozó kérdést nem kívánta kommentálni.

A McLarent – sok más gyártóhoz hasonlóan – megrengette a világjárvány, pénzügyi értelemben biztosan, most igyekszik kikecmeregni a nehéz helyzetből. Júliusban a wokingi székhelyű vállalat 550 millió fontot gyűjtött be a meglévő befektetőktől, emellett további 620 millió dollár ütötte a markát a különböző kötvénykibocsátások után. A múlt hónapban Mike Flewitt vezérigazgató nyolc év után lemondott a vezérigazgatói pozícióról, ez is utalhat arra, hogy megújulás előtt áll vállalat.

A McLaren-Mercedes az idei szezonban nagy harcban áll a Ferrarival a Forma–1-ben, köztük dől el, ki kaparintja meg a harmadik helyet a konstruktőri bajnokságban. Az első helyért a Mercedes és a Red Bull csatázik, Lewis Hamilton hétvégi erődemonstrációjával előbbi került lépéselőnybe.

Ezért nem jött szóba az adócsökkentés az üzemanyagoknál Új hír a 480 forintos üzemanyagról, ez vár a hatósági árat be nem tartó kutakra

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!