2022. október 29. | 13:42

Szinte mindent ugyanúgy csinált Leclerc, mint 7 évvel ezelőtt Vettel, egy különbséggel: a német megfogta az autót.

Az már korábban eldőlt, hogy az idei évben Max Verstappen nyeri az egyéni, a Red Bull pedig a csapatok világbajnokságát. A második helyért azonban még mindkét pontversenyben nyitott az állás.

A hétvégén Mexikóban harcolnak a pontokért a pilóták és az istállók. A Ferrari erősen kezdett, az első szabadedzést Carlos Sainz nyerte Charles Leclerc előtt. Az olaszok ennek ellenére nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, Leclerc ugyanis a második szabadedzésen összetörte az autóját.

A gyakorlás 13. körében vesztette el a monacói az uralmát az autója felett. Az edzést piros zászlóval meg is szakították. Miután Leclerc autójának hátulja kitört, a Ferrari versenyzője nem tudta már elkerülni a balesetet, és a gumifalnak csapódott.

Az esetről videófelvétel készült. Leclerc szinte lemásolta Vettel 2015-ös balesetét, az egyetlen különbség az, hogy a német még időben meg tudta fogni az autóját.

Leclerc elismerte, hogy ő volt a hibás, és nem az autóját vagy a pályát okolta a baleset miatt. A Ferrari versenyzője úgy gondolja, nem lesz mindez hatással a hétvégéjükre.

Depositphotos