Szakértelem, precizitás, HunGarian Baja!

Közzétéve:
2019-09-11, 12:46

A nemzetközi visszajelzések alapján jóval több volt a pozitívum, mint a negatívum.

Köszönhetően többek között annak is, hogy évek óta remekül összeszokott csapat dolgozik a versenyen, vagyis olajozottan működik a gépezet. Ez volt olvasható minap a magyar tereprali világkupa futam Facebook oldalán.

A rendezvénynek lapunk is kiemelt médiapartnere volt, így különösen nagy büszkeséggel idézzük az ott elhangzottakat:

„Szakértelem, precizitás - sportszakmai szempontból a legfontosabb ilyenkor mindig az, hogy a nemzetközi szövetség (így az FIA és az FIM) tapasztalt, sokat látott megfigyelői milyen értékelést adnak a magyar világkupa-futamról, szerencsére emiatt egyáltalán nem kell szégyenkeznie a magyar szervezőcsapatnak. Anélkül, hogy a részleteket közzétennénk (hiszen egy ilyen jelentés tartalma nem nyilvános) elárulhatjuk, a legtöbb dicséret az új helyszínre és a szakértelemre, precizitásra vonatkozóan érkezett Jordi Vidal Parrótól, az FIA megfigyelőjétől.” - áll a beszámoló első felében.

A HunGarian Baja célceremóniáján a szervezők

Ezek után rátérnek a helyszínválasztásra, ami a tudósító munkatársunk elmondása alapján is hasonlóan nyerőnek bizonyult:

„Mindenki a saját bőrén tapasztalhatta, hogy Várpalota remek helyszíne volt a rendezvénynek, a versenyközpont, a szervizpark, a gépátvétel helyszíne egyaránt közel helyezkedett el egymáshoz, de még a teszt és a szuperspeciál is néhány perc alatt megközelíthető volt, ami nagyon nagy könnyebbség a csapatok számára. A rajtceremóniának és a díjkiosztónak gyönyörű hátteret adott a Thury-vár, ahol a versenyzők is otthonukra találtak.”

Garamvölgyi Zoltán főszervező a fentieken kívül extra dicséretet is kapott, a nemzetközi megfigyelő kiemelte, milyen precíz volt az itiner, mennyire jól szervezett volt a rendezvény, s hogy milyen jó csapatot épített fel az évek során. Az értékelés szerint a mostani versennyel a rendező nagy lépést tett előre, Várpalota városának támogatása pedig egyértelműen emelte a színvonalat, és magas értékelést kapott a kommunikációs csapat is.

Vogel Adri drukkol a pálya szélén a Minivel versenyzőknek

A mentő- és rescue csapatok jól vizsgáztak a nyitó, bemelegítő szakaszon (ezt utóbb a hatalmas balesetet szenvedő Dirk von Zitzewitz többször is megköszönte), mint ahogy köszönet jár a Kékfény Securitynek a Sejbi Sherpa Teamnek, a pályabiztosítóknak és a sportbíróknak is, hiszen elképesztő hőségben végezték fáradhatatlanul a munkájukat.

Természetesen bármilyen pozitív is a visszhang, mindenben lehet fejlődni, s ennek érdekében a fő szervező már most elkezdett gondolkodni a jövő évi viadalon - nem lehet elég korán elkezdeni...

Forrás:

Forrás: Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Nyitókép: Kozma Ádám

További autós hírek

A lehető legrosszabb pillanatban, egy lejtőn ment tönkre egy teherautó fékje – szúrta ki afelvételt az origo.hu Miután a sofőr…

Az esetet éjjel, hajnali 1 óra körül rögzítette olvasónk, az elmondása szerint. Miután áthajtott a Szerencs utcai VÉDA kapun, majd…

A 29 éves Agina Altinbajeva büszkén posztolta közösségi csatornáján, ahogy hatéves kisfia 128 km/óra sebességgel száguld a nyílt országúton. A…

Halálos vadbaleset történt a 73-as úton, egy közel 200 kilós szarvas lerúgta a motorról a sofőrt és az utasát vasárnap…

A francia városban erősen esett az eső, az autós pedig a rossz látási viszonyok között vakon követte a GPS-t. Amikor…

Kapcsolódó írások

A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.
Stefan Svitko verseny közben
2019. augusztus 08.
Megújult versenyközpont, kemény kihívást rejtő pályák, és őrült küzdelem - a sok közül csak három indok, miért is érdemes hétvégi program gyanánt ellátogatni Várpalotára, a HunGarian Baja tereprali világkupa futamra!
Lónyai Pál verseny közben
2019. augusztus 09.
Hétvégén tipikus nyári időjárás várható, ilyen időben a legjobb csillapítani a benzingőz hiányt.
Orlando Terranova fordul a MINIvel
2019. augusztus 12.
A tereprali világkupa versenynaptár leghosszabb sprintfutamaként indult a HunGarian Baja, majd közönségsikerként zárult.