Szakértelem, precizitás, HunGarian Baja!

Közzétéve:
2019-09-11, 12:46

A nemzetközi visszajelzések alapján jóval több volt a pozitívum, mint a negatívum.

Köszönhetően többek között annak is, hogy évek óta remekül összeszokott csapat dolgozik a versenyen, vagyis olajozottan működik a gépezet. Ez volt olvasható minap a magyar tereprali világkupa futam Facebook oldalán.

A rendezvénynek lapunk is kiemelt médiapartnere volt, így különösen nagy büszkeséggel idézzük az ott elhangzottakat:

„Szakértelem, precizitás - sportszakmai szempontból a legfontosabb ilyenkor mindig az, hogy a nemzetközi szövetség (így az FIA és az FIM) tapasztalt, sokat látott megfigyelői milyen értékelést adnak a magyar világkupa-futamról, szerencsére emiatt egyáltalán nem kell szégyenkeznie a magyar szervezőcsapatnak. Anélkül, hogy a részleteket közzétennénk (hiszen egy ilyen jelentés tartalma nem nyilvános) elárulhatjuk, a legtöbb dicséret az új helyszínre és a szakértelemre, precizitásra vonatkozóan érkezett Jordi Vidal Parrótól, az FIA megfigyelőjétől.” - áll a beszámoló első felében.

A HunGarian Baja célceremóniáján a szervezők

Ezek után rátérnek a helyszínválasztásra, ami a tudósító munkatársunk elmondása alapján is hasonlóan nyerőnek bizonyult:

„Mindenki a saját bőrén tapasztalhatta, hogy Várpalota remek helyszíne volt a rendezvénynek, a versenyközpont, a szervizpark, a gépátvétel helyszíne egyaránt közel helyezkedett el egymáshoz, de még a teszt és a szuperspeciál is néhány perc alatt megközelíthető volt, ami nagyon nagy könnyebbség a csapatok számára. A rajtceremóniának és a díjkiosztónak gyönyörű hátteret adott a Thury-vár, ahol a versenyzők is otthonukra találtak.”

Garamvölgyi Zoltán főszervező a fentieken kívül extra dicséretet is kapott, a nemzetközi megfigyelő kiemelte, milyen precíz volt az itiner, mennyire jól szervezett volt a rendezvény, s hogy milyen jó csapatot épített fel az évek során. Az értékelés szerint a mostani versennyel a rendező nagy lépést tett előre, Várpalota városának támogatása pedig egyértelműen emelte a színvonalat, és magas értékelést kapott a kommunikációs csapat is.

Vogel Adri drukkol a pálya szélén a Minivel versenyzőknek

A mentő- és rescue csapatok jól vizsgáztak a nyitó, bemelegítő szakaszon (ezt utóbb a hatalmas balesetet szenvedő Dirk von Zitzewitz többször is megköszönte), mint ahogy köszönet jár a Kékfény Securitynek a Sejbi Sherpa Teamnek, a pályabiztosítóknak és a sportbíróknak is, hiszen elképesztő hőségben végezték fáradhatatlanul a munkájukat.

Természetesen bármilyen pozitív is a visszhang, mindenben lehet fejlődni, s ennek érdekében a fő szervező már most elkezdett gondolkodni a jövő évi viadalon - nem lehet elég korán elkezdeni...

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás: Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Nyitókép: Kozma Ádám

Kapcsolódó írások

A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.
Stefan Svitko verseny közben
2019. augusztus 08.
Megújult versenyközpont, kemény kihívást rejtő pályák, és őrült küzdelem - a sok közül csak három indok, miért is érdemes hétvégi program gyanánt ellátogatni Várpalotára, a HunGarian Baja tereprali világkupa futamra!

További hírek