A most bemutatott vonalvezetésre és Szaúd-Arábiába most látogat el először a Száguldó Cirkusz. A 27 kanyarból álló pálya összesen 6175 méter hosszú lesz, amelyre a kalkulált átlagsebesség akár a 250 km/órát is elérheti.

Pálya és egy verseny befutójának látványterve Szaúd-Arábiában

Az aszfaltcsíkon összesen három DRS zónát alakítottak ki, hogy az izgalmakat még jobban elősegítsék. A vonalvezetés a megszokottakhoz igazodva ismét Hermann Tilke munkáját dicsérik, habár ebben most a Forma-1 sportért felelős ügyvezetője, Ross Brawn is közreműködött.

 "Mindig nagyon izgalmas bemutatni egy új pálya részleteit és ez alól a Jeddah utcai pálya sem kivétel. Szorosan együttműködtünk Tilke csapatával és a promóterrel annak biztosítása érdekében, hogy egy olyan pályánk legyen, amely izgalmas kerék-kerék versenyzést hozhat a szurkolóink ​​számára és kihívást jelenthet a pilóták számára. A kialakítás a modern utcai pályák legjobbjait eredményezi, de gyors egyeneseket is tartalmaz, amelyek gyors sebességet és előzési lehetőségeket teremtenek. A helyszín fekvése hihetetlen, alig várjuk, hogy decemberben láthassuk a Forma-1-es autókat a pályán” – mondta Ross Brawn a pályáról.

A pálya bemutatása, középen Stefano Domenicalival

Íme a pálya pontosabb látványterve egy galériába szedve: