Michael Schumacherről rengeteg cikk született már az Alapjáratnál is, ami nem véletlen, ugyanis a hétszeres világbajnok a széria egyik legnagyobb versenyzője. Elég sokszor felmerült a neve a nemzetközi sajtóban is az elmúlt időben, ugyanis nem régen töltötte 50. életévét, valamint kiadtak egy applikációt is ennek tiszteletére.

Az őrült fanatikusok bármit képesek megtenni egy-egy motorsport relikviáért, most azonban nem is egy, hanem egyszerre kettő cserél gazdát az RM Sotheby's aukciós ház február 6-i, párizsi árverésén, ahol az egyik érdekesség a német pilóta eredeti karbonszálas Schubert RF1-es bukósisak, amelyet 2005-ben viselt a Ferrarinál vitézkedő Schumacher, ezen felül saját kézjegyével is ellátta a sisakot, amely azért ritkaság, mert általában a sisakrostélyt szignózta, nem pedig a fejfedő tetejét. Az előzetes találgatások szerint körülbelül 40-50 ezer euró, vagyis 12,7-15,9 millió forint körül fog elkelni.

Michael Schumacher sisakja

Ugyanezen az árverésen kerül kalapács alá Ayrton Senna szintén eredeti bukósisakja. Ezt a Rheost viselte az 1990-es szezonban, az MP4-5b volánja mögött. Ebben az évben zsebelte be a második világbajnoki címét, illetve a McLaren pedig világbajnok lett a csapatok között. A pótolhatatlan fejfedő a becslések alapján úgy 80 és 120 ezer euró, vagyis 25,5-38,2 millió forint között kelhet el.

Ayrton Senna sisakja

Estig lehetne vitatkozni arról, hogy a Formula 1 történelmének legjobb pilótája, de Senna egészen kivételes volt, tehetségesebb, elszántabb és alázatosabb volt a versenytársainál. Nem véletlenül rengeteg pilóta tartja példaképnek a háromszoros világbajnokot, aki a akkor diadalmaskodott a versenypályákon, amikor én még gondolatban sem voltam. A 90-es évek környékén már a kezdetekhez képest biztonságosabb volt a versenyzés világa, de a sajnálatos halálából kiderült, hogy mégsem...

Kétségkívül bármelyik gyűjteményben megállja majd a helyét mind a két pótolhatatlan autósport ereklye.

Az aukciós ház oldalán elérhető az összes kalapács alá kerülő termék listája. Megannyi ereklye közül nekem mégis az 53. oldalon található Ferrari F40 LM-en akadt meg a szemem! Mert ugye Enzo álma, mindenki álma...