2023. március 24. | 13:07

Húzott néhány szikra csíkot és nem volt olyan tempós, mint előtte, de befejezte a versenyt.

Néha minden versenyen történnek balesetek, időnként enyhébbek, néha viszont egészen veszélyesek. Jelen helyzetben sem volt túl biztonságos az, hogy egy Ciricut of the Americas pályán rendezett versenyen kiesett egy autó kereke.

A közvetítés során a kommentátor szava is megakadt egy pillanatra, amikor észrevették, hogy a 41-es versenyszámú Acura TSX (Honda Accord) kereke egyszercsak kiszakad. Mivel ez nem egy hétköznapi helyzet, biztosan nem volt egyszerű korrigálni.

Az autót vezető James Houghtonnak mégis sikerült és eleinte biztonságosan kihúzódott a pálya szélére. Később viszont úgy döntött, hogy visszaáll a versenybe.

Emellett pedig éppen utolsó körüket futották a célegyenes előtt, nem volt már messze a verseny vége. Néha kicsit karcolta az aszfaltot, több helyen egyensúlyozni kellett, hogy ne érjen le az autó bal hátulja, de megoldotta.

Végül a 13. helyen végzett az amerikai versenyző, ami annak ellenére szép, hogy összesen 32-en indultak. Az elszabaduló kerék után még látni is, hogy többen kielőzik James autóját, eredetileg valószínűleg egy jobb helyezést ért volna el. A végén még vissza is előzte a zegyik autót, amelyik megelőzte.

Így viszont legalább sporttörténetileg egy igen szép mutatványt adott elő, amire egy darabig biztosan emlékeznek majd. A kerék egyébként nem okozott más problémákat, mert kiesése után elhagyta a versenypályát és nem ütközött neki senki.

Elméletileg a Honda alatt a bal hátsó kerékagy tört el a verseny közepén. Akárhogy is volt, ez a csapatot nem tántorította el a további futamoktól, csak innentől tudják hol kell megerősíteni az autót.

Depositphotos