2021. december 10. | 17:04

„Michael a hősöm, valószínűleg ezért nem örülnék annak, ha Lewis nyerne.”

Függetlenül attól, hogy hány világbajnoki címet szerez még pályafutása során Lewis Hamilton, Sebastian Vettel számára mindig is Michael Schumacher lesz a Forma-1 történetének valaha volt legjobb pilótája.

Hamilton úgy vág neki a hétvégi Abu-Dzabi Nagydíjnak, hogy a szezon eddigi 21 futama során pontosan ugyanannyi pontot szerzett, mint kihívója, Max Verstappen. Lényegében azé lesz a 2021-es vb-cím, aki a futam során előrébb végez kettejük párharcában.

Amennyiben a brit idén megszerezné karrierje nyolcadik világbajnoki elsőségét, azzal új rekordot állítana fel, és megelőzné a vb-címek számát tekintve Schumachert. Éppen azért az Vettel azért szurkol, hogy Verstappen megállítsa Hamiltont, és begyűjtse pályafutása első F1-es világbajnoki titulusát.

„Michael a hősöm, valószínűleg ezért nem örülnék annak, ha Lewis nyerne. Mindketten nagyon erős szezont futottak és úgy vághatnak neki az utolsó fordulónak, hogy bármelyikük világbajnok lehet, amit mindketten megérdemelnének. Egyrészről örülnék, ha Michael rekordja nem dőlne meg, de még ha Lewis meg is szerzi a nyolcadikat, számomra akkor is Michael marad a legjobb. Lewis nyerhet még egy, kettő, három, vagy akár öt világbajnoki címet is, ez számomra semmin sem változtat” – nyilatkozta Vettel csütörtökön Abu-Dzabiban.

Amennyiben Verstappen kaparintaná meg a világbajnoki címet idén, azzal ő lenne az első versenyző Vettel 2013-es bajnoki elsősége óta, aki nem egy Mercedes volánja mögött szerzi meg a titulust. A német pilótát azonban teljesen hidegen hagyja, hogy ezzel már nem ő számítana az egyetlen olyan versenyzőnek, aki a Red Bull autójával tudta elhódítani az F1 koronáját.

„Ez nem igazán érdekel. A csapat sokat változott azóta, sokan távoztak, köztük én is. Vannak, akik még mindig az istállónál vannak, és jó érzés lenne azt látni, hogy ismét győzni tudnak, mert szép emlékeim vannak a Red Bullnál töltött időszakból” – fejtette ki Vettel.

A négyszeres világbajnok azt is elárulta, meglátása szerint versenyzői szempontból Hamilton és Verstappen is egyaránt megérdemelné a bajnoki címet.

A sajtótájékoztatón részt vett Michael fia, Mick is, akit ugyancsak arról faggattak, kinek szurkol a mindent eldöntő futamon.

„Még semmi sem dőlt el, és mindkettejüknek drukkolok. Mindenképpen érdekes lesz látni a csatájukat, hiszen amelyikük nyer, az mindent visz” – fogalmazott roppant diplomatikusan a Haas újonca.