Világbajnoki státuszt kapott a Formula-E a 2020/21-es szezonra

Közzétéve:
2019-12-04, 20:23

A következő idénytől már világbajnoksága is lesz az elektromos versenyautóknak.

Társszerző: Hajdu Balázs

Hat idényen át tartó utcai versenyzés után az ABB FIA Formula E a 2020/21-es szezontól világbajnoki státuszt kapott a Nemzetközi Automobil Szövetségtől. Ezzel valóra válik Alejandro Agag, a Formula-E igazgatója és Jean Todt, FIA elnök közös álma. A 12 csapatos, 24 pilótát tömörítő sorozat a hetedik szezonjában szintet léphet.

„Mindig is arra vágytunk, az volt a célunk, hogy hivatalos FIA világbajnoksággá válhassunk. Minden, amit eddig tettünk és végrehajtottunk, az ezt a célt szolgálta. Ezzel a szintlépéssel nagyot nőtt a sorozat hitelessége, ezáltal az elektromos versenyautók bajnoksága a Formula-sorozatok teljesértékű tagjává válhat. Számos ember kemény munkájának gyümölcse ez a megállapodás, mely nem jöhetett volna létre Jean Todt FIA elnök és a szövetség támogatása nélkül. Köszönjük a csapatok és partnereink hozzájárulását is. Egy új fejezet kezdeténél járunk, jövőre indulhat az ABB FIA Formula E Világbajnokság” - mondta Alejandro Agag, a sorozat alapítója.

Jean todt és Alejandro Agag
Jean todt és Alejandro Agag

A Formula-E az FIA együléses hierarchiájának legmagasabb szekciójába lépett. A következő idénytől a versenyzők már az ABB FIA Formula-E világbajnoki címéért fognak küzdeni.

„A Formula-E létrehozása és fejlődése nagyszerű vállalkozás. Büszkén jelentem be, hogy a sorozat megkapja az FIA világbajnoki státuszát. Mióta a bajnokság kezdetét vette, folyamatosan erősödik és lesz egyre népszerűbb. Az autóipar legnagyobbjai is csatlakoztak, a csapatok elkötelezettsége és professzionális hozzáállása kiváló pilótákat vonz a sorozatba. Az elektromos autóversenyzés izgalmas és környezetkímélő, teljes szívemből üdvözlöm a Formula E-t az FIA világbajnokságok körében” - tette hozzá Jean Todt, az FIA elnöke.

A Formula E 2019/2020-as idénye egy rendkívül izgalmas, Szaúd-Arábiában rendezett versennyel vette kezdetét. A sorozat 2020. január 18-án, Chilében folytatódik, melyről természetesen itt az Alapjáraton is olvashatsz majd.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.

További hírek