Nagy Norbert a Zengő Motorsport színeiben versenyzett a WTCR 2018-as szezonjában, amely élete legjobb időszaka volt. Előtte természetesen becsülettel végigjárta a ranglétrát, én már nem is tudom, hol találkoztam vele először... Talán egy Szilveszter Rally alkalmával futottam össze vele, amikor egy Lancer Evo volánja mögött harcolt a stopperrel.

Milyennek láttad a 2019-es AMTS-t?

Nagy Norbert: Az AMTS mindig nagyon különleges számomra, jó látni, amikor mindenféle szakágnak a magyar képviselői megmutatják magukat, azoknak, akik esetleg nem tudnak kilátogatni az adott csapat versenyeire. Ezeken a pályára szánt csodákon kívül jó pár tuning szörnyet is láttam a különböző pavilonokban. Nézelődés közben egy-egy autó láttán azért megdobbant a szívem.


Nagy Norbert az Alapjárat standján dedikál

Melyik rész fogott meg a leginkább?

Nagy Norbert: Engem mindig nagyon vonz a veterán részleg, illetve persze a Volkswagenek. Hiába, nem tagadhatom le a fanatizmusomat. Akadt bőven olyan szépség, amelyen megakadt a szemem.

Hogyan jellemeznéd egy mondattal az AMTS-t?

Nagy Norbert: A magyar autós közösség gyűjtőtégelye. Akit kicsit is mozgatnak az autók, legyen az utcai, elektromos, verseny vagy oldtimer, mindenki megtalálja a maga kis világát.

Röviden összegeznéd a 2018-as évedet?

Nagy Norbert: 2018 volt életem legnehezebb és legjobb szezonja is egyben, amely tele volt hullámvölgyekkel. Az évad nehezen indult nekem és a csapatnak is, azonban az utolsó európai forduló helyszínén, a Szlovákiaringen már a négyszeres világbajnokkal, Yvan Müllerrel harcoltam a második helyért, amit végül meg is tudtam tartani. Ez volt életem addigi legjobb eredménye a WTCR-ben és hatalmas öröm volt a dobogón állni. Idén már látjuk, hogy mennyire drága a túraautó-világkupa, szóval nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy egy teljes évadot versenyezhettem ebben a sorozatban.

Mik az idei tervek?

Nagy Norbert: A 2019-es terveimről április közepén szeretnék majd nyilatkozni bővebben, egyelőre még gőzerővel dolgozunk a háttérben az idei évemen.

További sok sikert kívánok és kíváncsian várom, hogy hol fogja folytatni Norbi!