Villáminterjú Nagy Norberttel az AMTS-en

Közzétéve:
2019-03-28, 12:24

Nagy Norbert is kilátogatott az Alapjárat standjára az AMTS szombati napján

Nagy Norbert a Zengő Motorsport színeiben versenyzett a WTCR 2018-as szezonjában, amely élete legjobb időszaka volt. Előtte természetesen becsülettel végigjárta a ranglétrát, én már nem is tudom, hol találkoztam vele először... Talán egy Szilveszter Rally alkalmával futottam össze vele, amikor egy Lancer Evo volánja mögött harcolt a stopperrel.

Milyennek láttad a 2019-es AMTS-t?

Nagy Norbert: Az AMTS mindig nagyon különleges számomra, jó látni, amikor mindenféle szakágnak a magyar képviselői megmutatják magukat, azoknak, akik esetleg nem tudnak kilátogatni az adott csapat versenyeire. Ezeken a pályára szánt csodákon kívül jó pár tuning szörnyet is láttam a különböző pavilonokban. Nézelődés közben egy-egy autó láttán azért megdobbant a szívem.

Nagy Norbert az Alapjárat standján dedikál
Nagy Norbert az Alapjárat standján dedikál

Melyik rész fogott meg a leginkább?

Nagy Norbert: Engem mindig nagyon vonz a veterán részleg, illetve persze a Volkswagenek. Hiába, nem tagadhatom le a fanatizmusomat. Akadt bőven olyan szépség, amelyen megakadt a szemem.

Hogyan jellemeznéd egy mondattal az AMTS-t?

Nagy Norbert: A magyar autós közösség gyűjtőtégelye. Akit kicsit is mozgatnak az autók, legyen az utcai, elektromos, verseny vagy oldtimer, mindenki megtalálja a maga kis világát.

Nagy Norbert az Alapjárat standján beszélget

Röviden összegeznéd a 2018-as évedet?

Nagy Norbert: 2018 volt életem legnehezebb és legjobb szezonja is egyben, amely tele volt hullámvölgyekkel. Az évad nehezen indult nekem és a csapatnak is, azonban az utolsó európai forduló helyszínén, a Szlovákiaringen már a négyszeres világbajnokkal, Yvan Müllerrel harcoltam a második helyért, amit végül meg is tudtam tartani. Ez volt életem addigi legjobb eredménye a WTCR-ben és hatalmas öröm volt a dobogón állni. Idén már látjuk, hogy mennyire drága a túraautó-világkupa, szóval nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy egy teljes évadot versenyezhettem ebben a sorozatban.

Mik az idei tervek?

Nagy Norbert: A 2019-es terveimről április közepén szeretnék majd nyilatkozni bővebben, egyelőre még gőzerővel dolgozunk a háttérben az idei évemen.

Nagy Norbert az Alapjárat standjánál

További sok sikert kívánok és kíváncsian várom, hogy hol fogja folytatni Norbi!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2019. március 20.
Pénteken startol az Automobil és Tuning Show, amely a legnagyobb autós fórum Magyarországon
2019. március 26.
Volentér Balázs az AMTS szombati napján kilátogatott az Alapjárat standjára

További hírek