W Series: Jamie Chadwick növelte előnyét

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-07-20, 22:43

A pontverseny éllovasa szombaton Assenben is a dobogón végzett a szombati futamon. Vasárnap Keszthelyi Vivien is rajthoz állhat.

Keszthelyi Viviennel a szervezők tudatták a hollandiai versenyhétvége előtt, hogy a szombati futamon csak akkor vehet részt, ha valaki visszalép, de a két szabadedzésen résztvehetett. A gyakorlásokon a 20 fős mezőnyből mindkétszer a 19. időt futotta a 18 éves magyar versenyző.

Keszthelyi Vivien felülnézetből

Az időmérő edzésen az a finn Emma Kimilainen volt a leggyorsabb, aki Zolderben és Misanóban sem állhatott rajthoz, miután Hockenheimben megsérült.

A futamon Alice Powell meg tudta előzni a rajtnál Emma Kimilainent. Powell azonban hibázott, így nem tudta megtartani vezető pozícióját, s végül kis híján hat másodperces előnnyel szelte át a célvonalat Kimilainen brit vetélytársa előtt. Ez volt a finn versenyzőnő első győzelme a W Seriesben. A harmadik Jamie Chadwick lett, akit éppen összetettbeli legnagyobb riválisa, Beitske Visser előtt intettek le. A legutóbbi verseny győztese, a spanyol Marta Garcia csak a kilencedik lett, ami bár pontszerző helyezés, mégis kevés volt ahhoz, hogy életben tartsa bajnoki reményeit.

A W Series versenyyzője, Kimilainen ünnepli hollandiai győzelmét
Emma Kimilainen első győzelmét ünnepelhette

Jelenleg Jamie Chadwick vezeti tehát a pontvadászatot 98 egységgel, rajta kívül csak Beitske Vissernek van sansza a végső sikerre, aki 85 ponttal rendelkezik. Ha Jamie Chadwick az utolsó futamon, Brandsh Hatch-ben is dobogón végez, akkor a többiek eredményétől függetlenül biztosan megnyeri az első ízben kiírt női formula autós sorozatot.

Vasárnap Keszthelyi Vivien is rajthoz állhat egy fordított rajtrácsos futamon, ennek a versenynek az eredménye azonban a pontversenybe nem számít majd bele. Ezt követően a lányok két hét pihenőre mennek, majd augusztus 10-11-én az Egyesült Királyságban dől el az utolsó futamon, hogy kié lesz a bajnoki cím.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien
2019. április 30.
Keszthelyi Vivien a 77-es rajtszámot csípte meg
2019 TRACKWOOD a Rabócsi Ringen a Drifting.hu szervezésében BMW E30
2019. augusztus 24.
Na meg én is ide értem Máriapócsra, Európa egyik legnagyobb drift versenyére

További hírek