X-Trial - 2020-ban is Budapestre érkezik az őrület

Közzétéve:
2019-12-02, 10:30

Az X-Trial, azaz a fedett pályás ügyességi motoros világbajnokság 2020 januárjában ismét Magyarországra érkezik.

Budapest ezúttal a több szakaszból álló X-Trial motorverseny versenynaptárjában a harmadik helyszín, utána Barcelona, Bilbao, Wiener Neustadt és Andorra la Vella állomások következnek. A műfaj kedvelői a Papp László Budapest Sportaréna székeiből izgulhatják végig, ahogyan a világ legjobbjai két keréken küzdenek meg egymással és a látványos pályán. Egy fergeteges és lélegzetelállító show, ami nem csak játék, hanem igazi küzdelem.

A 2019-es fordulón fotósként képviseltem az Alapjáratot, az arról készült galériát és cikket a linkre kattintva találod.

Na, de mi is az az X-Trial?

Az X-Trial nem csak egy sport, izgalommal és feszültséggel teli ügyességi és technikai motorverseny. Ennek az új koncepciósportnak a lényege, hogy a versenyzők átélhessék és megtapasztalják saját határaikat, a lélegzetelállító extrém helyzetek pedig elképesztő látványt nyújtanak a közönségnek.

Valamennyi eseményt sportarénában rendezik, így mindenki számára teljes rálátás nyílik a pálya egészére, tehát a versenyek teljes szakasza jól átlátható. A technikai sportok mindegyikére igaz, hogy számos pozitív értéket rejt, melyek fontos üzenetet továbbítanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nemcsak a motorsport kedvelőinek körében.

Az X-Trial élményt jelent az egész család számára. A világszínvonalú, félelmetes mutatványokkal és non-stop akciókkal fűszerezett esemény a FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) és a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) hivatalos versenye.

Toni Bou a budapesti fordulón oldalról

A világbajnokság 2020-as állomásai:

  1. 2019. november 16. Saint-Denis (Reunion Island)
  2. 2019. november 23. Rennes
  3. 2020. január 19. Budapest
  4. 2020. február 2. Barcelona
  5. 2020. február 15. Bilbao
  6. 2020. március 21. Wiener Neustadt
  7. 2020. április 25. Andorra la Vella

Változások a 2019-es futamhoz képest!

A világbajnokság dinamikusabbá, a futamok pedig valamivel rövidebbé váltak, mivel a 2020-as futamokon egy versenyzővel kevesebb, összesen 8 motoros áll a rajthoz. Ráadásul a 3. helyért folyó küzdelem is sokkal kiélezettebbé válik, ugyanis a 6 szakaszból álló pályának csak egyetlen szakaszán méri össze tudását a két döntős. Gyors és izgalommal teli összecsapás, ahol egyetlen hiba a dobogó elvesztését jelentheti.

2020-ban néhány motoros is átigazolt: Busto a Vertigo versenyzője lett, míg Fajardo most a Sherco motorosa lett., Gelabert a Sherco-tól igazolt a Vertigo-hoz, Casales pedi a Gas Gas versenyzője lett.

A 2019-es X-Trial Budapest dobogósai

A leküzdhetetlen „csoda-motoros” Toni Bou pedig töretlenül küzd, hogy immár 13. alkalommal megvédhesse világbajnoki aranyát!

Best of X-Trial Budapest 2019 kisvideó:

 

Forrás:

X-Trial sajtóanyag

További autós hírek

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Egy kamionról leszakadt pótkerék okozhatott volna tragédiát Nagyorosziban, miután a hatalmas gumi egyenesen a buszmegállóban várakozó nagypapa és két unokája…

Kapcsolódó írások

2018. november 19.
2018-ban Adam Raga nyert Budapesten, Toni Bou viszont már az előző fordulóban bebiztosította a bajnoki címét. 
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Budapest sávelzárás
2018. október 31.
A 9 hónapon át tartó sávlezárásokkal még valahogy együtt tudunk élni, hiszen muszáj. De az, hogy jelen helyzetben a Kossuth Lajos utcában irányonként csupán egy-egy sáv járható, az már azért több, mint fájdalmas.   
Ideges sofőr
2018. november 05.
A felújítási munkálatok a nyár elmúltával sem állnak meg, továbbra is rengeteg helyen találkozhatsz lezárásokkal és korlátozásokkal