Budapest ezúttal a több szakaszból álló X-Trial motorverseny versenynaptárjában a harmadik helyszín, utána Barcelona, Bilbao, Wiener Neustadt és Andorra la Vella állomások következnek. A műfaj kedvelői a Papp László Budapest Sportaréna székeiből izgulhatják végig, ahogyan a világ legjobbjai két keréken küzdenek meg egymással és a látványos pályán. Egy fergeteges és lélegzetelállító show, ami nem csak játék, hanem igazi küzdelem.

A 2019-es fordulón fotósként képviseltem az Alapjáratot, az arról készült galériát és cikket a linkre kattintva találod.

Na, de mi is az az X-Trial?

Az X-Trial nem csak egy sport, izgalommal és feszültséggel teli ügyességi és technikai motorverseny. Ennek az új koncepciósportnak a lényege, hogy a versenyzők átélhessék és megtapasztalják saját határaikat, a lélegzetelállító extrém helyzetek pedig elképesztő látványt nyújtanak a közönségnek.

Valamennyi eseményt sportarénában rendezik, így mindenki számára teljes rálátás nyílik a pálya egészére, tehát a versenyek teljes szakasza jól átlátható. A technikai sportok mindegyikére igaz, hogy számos pozitív értéket rejt, melyek fontos üzenetet továbbítanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nemcsak a motorsport kedvelőinek körében.

Az X-Trial élményt jelent az egész család számára. A világszínvonalú, félelmetes mutatványokkal és non-stop akciókkal fűszerezett esemény a FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) és a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) hivatalos versenye.

Toni Bou a budapesti fordulón oldalról

A világbajnokság 2020-as állomásai:

  1. 2019. november 16. Saint-Denis (Reunion Island)
  2. 2019. november 23. Rennes
  3. 2020. január 19. Budapest
  4. 2020. február 2. Barcelona
  5. 2020. február 15. Bilbao
  6. 2020. március 21. Wiener Neustadt
  7. 2020. április 25. Andorra la Vella

Változások a 2019-es futamhoz képest!

A világbajnokság dinamikusabbá, a futamok pedig valamivel rövidebbé váltak, mivel a 2020-as futamokon egy versenyzővel kevesebb, összesen 8 motoros áll a rajthoz. Ráadásul a 3. helyért folyó küzdelem is sokkal kiélezettebbé válik, ugyanis a 6 szakaszból álló pályának csak egyetlen szakaszán méri össze tudását a két döntős. Gyors és izgalommal teli összecsapás, ahol egyetlen hiba a dobogó elvesztését jelentheti.

2020-ban néhány motoros is átigazolt: Busto a Vertigo versenyzője lett, míg Fajardo most a Sherco motorosa lett., Gelabert a Sherco-tól igazolt a Vertigo-hoz, Casales pedi a Gas Gas versenyzője lett.

A 2019-es X-Trial Budapest dobogósai

A leküzdhetetlen „csoda-motoros” Toni Bou pedig töretlenül küzd, hogy immár 13. alkalommal megvédhesse világbajnoki aranyát!

Best of X-Trial Budapest 2019 kisvideó: