Alex Zanardi javuló egészségi állapotának köszönhetően egy Padovában található egészségügyi intézménybe szállították, mely közelebb van az olasz sportoló otthonához, közölte a milánói San Raffaele Kórház. Az egykori Forma-1-es pilóta még júniusban szenvedett súlyos balesetet, amikor egy teherautóval ütközött egy kézikerékpáros versenyen Toszkánában.

Zanardit a komoly sérülései miatt először mesterséges kómába helyezték, majd több idegsebészeti és arckoponya helyreállítási műtéten esett át.

„Alex Zanardi stabil fizikai és neurológiai állapotban van, ennek köszönhetően egy olyan kórházba szállíthattuk, mely közelebb van az otthonához, így a családja is könnyebben látogathatja majd. Az elmúlt két hónapban Zanardi elindult a fizikai és mentális rehabilitáció útján” - áll a San Raffaele Kórház közleményében.

Zanardi

Az egykori autóversenyző a Száguldó Cirkuszban a Jordan, a Minardi, a Lotus és a Williams színeiben is versenyzett. Egy Németországban rendezett VCART futamon Zanardi horrorisztikus balesetet szenvedett, a sérülések következtében pedig amputálni kellett mindkét lábát. Az olasz sportoló ennek ellenére visszatért az autóversenyzéshez, majd kézikerékpáros számokban Londonban és Rióban is paralimpiai aranyérmeket nyert.