12 személyes elektromos egyterűt készít a Tesla?

Közzétéve:
2020-06-08, 10:17

A városi személyszállítást reformálná meg Elon Musk.

Korábban arról beszélt a Tesla vezetője, hogy két új szegmens irányába szeretnének nyitni különböző elektromos modellekkel. Az egyik a nehézgépjárművek területe (ahol a Semi Truck lett Musk megoldása), a másik pedig a városi csoportos személyszállítás világa. Ez utóbbira még nincs kész modell, bár elképzelések már voltak a témával kapcsolatban. Egy időben arról lehetett hallani, hogy a Model X alapjaira építenek egy egyterűt, ám ebből aztán nem lett több.

Elon Musk

Most azonban újabb hír látott napvilágot, amely szerint a szintén Musk érdekeltségébe tartozó The Boring Company használná fel a Tesla által készített elektromos egyterűeket. Az alagútban történő személyszállításra szakosodott Boring Company eddig már meglevő Tesla modelleket használt, ám egy új projekthez szükség lenne egy több, akár 12 személy szállítására is alkalmas járműre.

Az új koncepcióban az USA-beli San Bernardino megyében található Rancho Cucamonga állomást szeretnék föld alatti járattal összekötni az Ontario Nemzetközi Repülőtérrel. A mintegy 4,5 kilométer hosszú alagútban gyors és egyszerű módon lehetne az utasokat transzportálni, amelyhez kiválóan alkalmas lenne az emlegetett 12 személyes elektromos minibusz. Arról egyelőre nincs információ, hogy az esetleg elkészült modellt felszíni használatra, magánszemélyek számára is elérhetővé tennék. A koncepció minden esetre elég érdekes.

Ha szeretnél Teslát vásárolni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36203663447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Tesla Model X
2020. február 16.
Elon Musk 2020. február 14-én jelentette be, hogy bővítik két modell hatótávját is.

További hírek