A Taycan a Porsche első teljesen elektromos autója, de ez nem jelenti azt, hogy lassú lenne, sőt, nemrég egy Huracán Evót is legyorsult a villanyos SUV modell. Na, de most nem az a lényeg, hanem az, hogy egy ázsiai férfi épített magának egy távirányítós mini Taycant, mégpedig egy 3D-nyomtató toll segítségével. Well done, my friend!

A gyártási folyamatról egy összefoglaló videó is készült, ami 19 perc hosszúságú, szóval nem rövid, de szerintem érdemes végignézni. Az alkotó rendkívül precíz munkát végzett, a kicsi Porsche igen részletgazdag, minden irányból impozáns látványt nyújt. Az építés során a toll mellett egyéb finomságok is előkerültek (gitt, festék, matricák, műanyag építőelemek, forrasztópáka), majd a férfi a gyártás utolsó fázisában LED-lámpákkal egészítette ki a kocsit mindkét végén.

Zárásként egy elektromos motort és kormányrendszert is kapott a liliputi Porsche, így lett a lenyűgöző kis modellből egy működőképes távirányítós autó. A modell elkészítése körülbelül egy hónapot vett igénybe, a kocsit aztán megjáratták a hóban, de sajnos egy ponton elakadt. Ettől függetlenül le a kalappal a kreáló előtt, fantasztikus munkát végzett.