530 lóerős családi tepsi az ABT-től!

Közzétéve:
2020-03-25, 09:17

Ugyan miért döntenél az RS5 Sportback vagy az RS6 mellett, amikor lehet egy egyedi RS4 Avantod is?

Az Audi nem olyan régen végzett ráncfelvarrást népszerű RS4 modelljén, a márka tuning részlege pedig most előrukkolt a típus egyedi változatával. Megvizsgálták, majd feltérképezték, hogy milyen lehetőségek adottak az RS4 számára, illetve továbbfejlesztésére. A két márka közös megegyezés útján eldöntötte, tovább növelik az RS4 motorjának teljesítményét.

ABT Audi RS4 fényes fekete színben

Nem ám a teljesítmény az egyetlen, amin változtattak a gyári kivitelhez képest: az autó új aero kitet kapott, javítva ezzel a légellenállást, új felniszettet raktak a jármű alá, mely rendkívül könnyű, valamint a felfüggesztést is feszesebbé tették, jobban a közutakhoz idomították.

Az ABT Powernek köszönhetően az Audi RS4 szinte teljesen megújulhatott. A korábbi 450 lóerős teljesítmény helyett immár 523 lóerő áll rendelkezésre, az erő az ABT Power S elnevezésű, 2,9 literes biturbós V6-os egységből származik. A vezérlőegységet egy extra vízhűtővel és egy légszűrőházzal egészítették ki. Ezzel az úgymond második lépcsős frissítéssel a motor már 530 lóerőt és 680 newtonmétert teljesít, összehasonlítva a szokásos modellekkel ez 80 lóerőt és 80 newtonméter nyomatékot jelent pluszban.

ABT Audi RS4 Avant oldalról

A gyártóknak mostanság rá kell ébredniük arra, hogy a fogyasztóknak egyre kevésbé válik fontossá egy autó teljesítménye a külső megjelenéssel szemben. Azok, akik várva-várták a vizuális átalakításokat, most megtudhatják, mit rejt az ABT Aero Components csomag. A világ legnagyobb Audi és Volkswagen tunercége az ABT, szénszálas elemekkel könnyítette az RS4-et. Hátsóját tekintve egyből szembetűnik a lökhárító részét képező diffúzor, nem sokkal lejjebb pedig 4 darab rozsdamentes acélból készült kipufogóvégre figyelhetsz fel. Mint már említettem, a kerekek is újak és könnyűek, 20” és 21”-os méretben lehet őket kérni az RS4 alá. Fényes fekete CFRP ABT hátsó spoiler is jár az autóhoz.

ABT Audi RS4 Avant hátulja

A beltérbe ABT jelölésű start-stop indítógomb került, a szénszállal borított ülések és műszerfal mellett természetesen. Az opcionális lista lenyűgöző és szinte végtelen, ide tartozik a váltógomb is, a beépített világítás mellett, mely az autóba üléskor villan fel. A kormány is friss bevonatot kapott, bőr és karbon ötvözetét. Ezzel még élvezetesebbé és precízebbé válhat a manőverezés az utakon.

Ha éppen Audi vásárláson töröd a fejed, nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, ahol szép számmal találsz megkímélt állapotú Audi modelleket. Keresd a Pannonhandel Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, info@pannonhandel.eu) bizalommal, és kérj ajánlatot a számodra megfelelő Audi modellre!

Kapcsolódó írások

V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél
2019-es Audi Q8 ABT tuning elölről
2019. szeptember 24.
Az Audi A6, A7 és Q8 modelleket is kezelésbe vették.

További hírek