530 lóerős családi tepsi az ABT-től!

Közzétéve:
2020-03-25, 09:17

Ugyan miért döntenél az RS5 Sportback vagy az RS6 mellett, amikor lehet egy egyedi RS4 Avantod is?

Az Audi nem olyan régen végzett ráncfelvarrást népszerű RS4 modelljén, a márka tuning részlege pedig most előrukkolt a típus egyedi változatával. Megvizsgálták, majd feltérképezték, hogy milyen lehetőségek adottak az RS4 számára, illetve továbbfejlesztésére. A két márka közös megegyezés útján eldöntötte, tovább növelik az RS4 motorjának teljesítményét.

ABT Audi RS4 fényes fekete színben

Nem ám a teljesítmény az egyetlen, amin változtattak a gyári kivitelhez képest: az autó új aero kitet kapott, javítva ezzel a légellenállást, új felniszettet raktak a jármű alá, mely rendkívül könnyű, valamint a felfüggesztést is feszesebbé tették, jobban a közutakhoz idomították.

Az ABT Powernek köszönhetően az Audi RS4 szinte teljesen megújulhatott. A korábbi 450 lóerős teljesítmény helyett immár 523 lóerő áll rendelkezésre, az erő az ABT Power S elnevezésű, 2,9 literes biturbós V6-os egységből származik. A vezérlőegységet egy extra vízhűtővel és egy légszűrőházzal egészítették ki. Ezzel az úgymond második lépcsős frissítéssel a motor már 530 lóerőt és 680 newtonmétert teljesít, összehasonlítva a szokásos modellekkel ez 80 lóerőt és 80 newtonméter nyomatékot jelent pluszban.

ABT Audi RS4 Avant oldalról

A gyártóknak mostanság rá kell ébredniük arra, hogy a fogyasztóknak egyre kevésbé válik fontossá egy autó teljesítménye a külső megjelenéssel szemben. Azok, akik várva-várták a vizuális átalakításokat, most megtudhatják, mit rejt az ABT Aero Components csomag. A világ legnagyobb Audi és Volkswagen tunercége az ABT, szénszálas elemekkel könnyítette az RS4-et. Hátsóját tekintve egyből szembetűnik a lökhárító részét képező diffúzor, nem sokkal lejjebb pedig 4 darab rozsdamentes acélból készült kipufogóvégre figyelhetsz fel. Mint már említettem, a kerekek is újak és könnyűek, 20” és 21”-os méretben lehet őket kérni az RS4 alá. Fényes fekete CFRP ABT hátsó spoiler is jár az autóhoz.

ABT Audi RS4 Avant hátulja

A beltérbe ABT jelölésű start-stop indítógomb került, a szénszállal borított ülések és műszerfal mellett természetesen. Az opcionális lista lenyűgöző és szinte végtelen, ide tartozik a váltógomb is, a beépített világítás mellett, mely az autóba üléskor villan fel. A kormány is friss bevonatot kapott, bőr és karbon ötvözetét. Ezzel még élvezetesebbé és precízebbé válhat a manőverezés az utakon.

Ha éppen Audi vásárláson töröd a fejed, nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, ahol szép számmal találsz megkímélt állapotú Audi modelleket. Keresd a Pannonhandel Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, info@pannonhandel.eu) bizalommal, és kérj ajánlatot a számodra megfelelő Audi modellre!

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
V8 helyett V6: itt az új Audi RS4 Avant
2017. szeptember 12.
Egy valamit hiányolhatunk az új Audi RS4 Avantból, a V8-at. Csökkent a köbcenti, megfogyatkoztak a hengerek, viszont még így is 170 Nm-el erősebb elődjénél

További hírek