750 lóerős rendőrautót készített a Rivian

Közzétéve:
2020-03-24, 08:34

Egy szabadalmi javaslat szerint a Rivian akár potenciális ügyfeleinek is eladhatná az R1T-ből és R1S-ből készült rendőrautókat.

Ez pedig nem jelent mást, minthogy annyira ütősre sikeredtek a példányok. A jövőben egyébként Tesla Cybertruckok járhatják a nagyvilág utcáit rendőrautóként, ez pedig akár sok ország közös tényezője is lehet majd a későbbiekben.

Rivian R1S rendőrautó

Ott van például Mexikó polgármestere, aki előre megrendelt 15 darab Tesla Cybertruckot a későbbi rendőrségi, illetve szemetesgyűjtő szolgáltatások elvégzésére. A dubaji rendőri erőkhöz például már biztosan csatlakozni fog egy Cybertruck a közeljövőben egy Lamborghini és egy Bugatti Veyron rendőrségi kivitellel együtt. Hazánkban szinte csak szökőévente lehet ilyen jellegű szupersportautókkal találkozni a közutakon, nem, hogy még a rendőrség flottájában szerepeljenek ezek…

Míg a megrendelt Cybertruckok kézbesítése előreláthatólag 2021-ben kezdődik, a dubaji rendőrségnek szüksége van járművekre. A hamarosan megjelenő elektromos SUV-ket gyártó autómárkára gondoltak, mely nem más, mint a Rivian. A Rivian modelljein belül egészen pontosan az R1T-ről és az R1S-ről van szó. A márka 2020 végén tervezi eladásra bocsátani elektromos szabadidő-autóit, ami egyben azt is jelenti, hogy a Tesla Cybertruck érkezése előtt a lenyűgöző teljesítményű, hatótávú és terepjáró képességekkel bíró Rivian modellek képesek lennének szolgálni a rendőri erőket.

Rivian SUV

Készült néhány render a Rivian rendőrautók lehetséges kinézetéről, melyet a Rivian Owners Forum készített az R1T-ről és az R1S-ről. Az R1S-t egy hagyományos, fekete, amerikai rendőrautóra emlékeztető öltözetbe burkolták, ezzel szemben az R1T-n a dubaji rendőrség árnyalataival megegyező zöld és fehér színek váltakoznak. A Rivian R1T tökéletes partnere lehetne a Tesla Cybertrucknak, amit a dubaj rendőrség már meg is rendelt.

Három másodperces gyorsulási idővel, 750 lóerővel és közel 650 kilométeres tisztán elektromos hatótávval a Rivian R1T és R1S azt gondolom kellően lépést tudna tartani a gyorshajtó bűnözőkkel.

Kapcsolódó írások

A Rivian harmadik modellje, elölről fotózva
2019. október 31.
A hírek szerint a Rivian a harmadik modelljén dolgozik, amely úgy nézhet ki, mint egy raliautó.
Elon Musk egy Tesla Model S mellett egy rendezvényen
2020. október 23.
Melyik új gyártó lehet képes megközelíteni, vagy letaszítani a Teslát trónjáról?

További hírek