Alkalmazásról aktiválható frissítésekkel rukkol elő a BMW

Közzétéve:
2020-07-03, 11:51

A bajorok koncepciója kísértetiesen hasonlít a Tesla megoldásához.

Távolról aktiválható szoftverfrissítésekkel érkeznek a BMW modellek, jelentette be a müncheni gyáróriás egy online prezentáció keretében. Bizonyos funkciókat a tulajdonosok így otthonuk kényelmét élvezve tudnak be-, illetve kikapcsolni.

Az autók tehát fel lesznek szerelve például adaptív tempomattal, automata fényszóró-szabályozóval, vagy éppen ülésfűtéssel, a vásárlók pedig az új MyBMW applikáció segítségével aktiválhatják ezeket a funkciókat. Néhány frissítést állandóra terveznek, akad azonban átmenetileg elérhető is.

A BMW nem bocsátkozott részletekbe annak kapcsán, hogy mik lesznek az állandó és mik az átmeneti frissítések, annyi bizonyos, hogy három hónaptól három évig terjedő időszakokról lehet szó. Elméletben ez azt is jelentheti, hogy például az ülésfűtést aktiválhatod a téli szezonra, nyárra pedig kikapcsolhatod a funkciót.

BMW beltér

A távolról aktiválható frissítések ötletét a Tesla forradalmasította. Ennek legkiemelkedőbb példája a kaliforniai cég Autopilot rendszere. Minden Tesla modell az önvezető hardverrel felszerelve hagyja el a gyárat, a vásárlóknak azonban 2,5 millió forintnak megfelelő amerikai dollárt kell fizetniük a „Full Self-Driving” szoftvercsomag megvásárlásához.

A BMW hozzátette, hogy a szoftverfrissítések az autókra, és nem a felhasználókra vonatkoznak, így az adott jármű eladásakor is megmaradnak. A régebbi, használt modellek tekintetében a részletek még kidolgozásra várnak.

A legmodernebb BMW-re fáj a fogad? Nézz körül a Pannonhandel.eu weboldalán, és keresd a Pannonhandel Invest Zrt. munkatársait (+36 20 262 22 62, [email protected]) bizalommal!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek