Társszerző: Hajdu Balázs

A Tesla tervei szerint még augusztusban emelt áron értékesítették volna a teljesen önvezető csomagot. Idén már jelentős változtatáson ment keresztül az Autopilot-csomag, melyet minden Tesla-vásárló alapfelszereltségként érhet el. Az Autopilotból eltávolított funkciókat a Full Self-Driving kiegészítő tartalmazza, mely szállítás előtt 1,7 millió forintba, szállítást követően pedig 2,3 millióba kerül.

A kiegészítő a következő funkciókat tartalmazza:

  • Autopilot navigáció: az önvezető funkció működésbe lép az autópályára való felhajtástól egészen a lehajtásig, beleértve a lassabb autók előzését
  • Automatikus sávváltás: a rendszer kezeli az autópályán történő sávváltoztatásokat
  • Automatikus parkolás: működésbe lép párhuzamos és merőleges parkolás esetén is
  • Az autó odahívása: a jármű bárhol megtalál a parkolóban

Május óta minden Tesla tulajdonos 6000 dollárért megkaphatja a Full-Self Driving csomagot, azzal a megjegyzéssel, hogy a gyártó fenntartja a későbbi áremelés jogát. Az eredeti tervek augusztus közepéről szóltak, ám a kitűzött dátum már elmúlt, az emelésre pedig nem került sor.

Tesla sofőr alulról fogja a kormányt

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy a 10-es verzió kiadásáig elhalasztják az áremelést. A szoftverfrissítés tartalmazza a Tesla zenelejátszójának fejlesztett változatát, a Tesla Autopilot és a teljesen önvezető csomagban szereplő funkciókat.

Ezek közül a Smart Summon lehet a legérdekesebb. A korábbi változatot leginkább arra használták, hogy egy pár métert mozgassák a járművet. A frissítés segítségével az autó bonyolultabb parkolási helyzetekkel is megbirkózik – olyan lesz, mint a Knight Rider sorozatból ismert KITT: a funkció segítségével a jármű automatikusan megtalálja a gazdáját.

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét.