A Tesla elhalasztja a teljesen önvezető csomag áremelését

Közzétéve:
2019-08-24, 15:44

Az eredetileg augusztusra ígért emelés szeptemberig, vagy akár októberig is várat magára.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Tesla tervei szerint még augusztusban emelt áron értékesítették volna a teljesen önvezető csomagot. Idén már jelentős változtatáson ment keresztül az Autopilot-csomag, melyet minden Tesla-vásárló alapfelszereltségként érhet el. Az Autopilotból eltávolított funkciókat a Full Self-Driving kiegészítő tartalmazza, mely szállítás előtt 1,7 millió forintba, szállítást követően pedig 2,3 millióba kerül.

A kiegészítő a következő funkciókat tartalmazza:

  • Autopilot navigáció: az önvezető funkció működésbe lép az autópályára való felhajtástól egészen a lehajtásig, beleértve a lassabb autók előzését
  • Automatikus sávváltás: a rendszer kezeli az autópályán történő sávváltoztatásokat
  • Automatikus parkolás: működésbe lép párhuzamos és merőleges parkolás esetén is
  • Az autó odahívása: a jármű bárhol megtalál a parkolóban

Május óta minden Tesla tulajdonos 6000 dollárért megkaphatja a Full-Self Driving csomagot, azzal a megjegyzéssel, hogy a gyártó fenntartja a későbbi áremelés jogát. Az eredeti tervek augusztus közepéről szóltak, ám a kitűzött dátum már elmúlt, az emelésre pedig nem került sor.

Tesla sofőr alulról fogja a kormányt

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elmondta, hogy a 10-es verzió kiadásáig elhalasztják az áremelést. A szoftverfrissítés tartalmazza a Tesla zenelejátszójának fejlesztett változatát, a Tesla Autopilot és a teljesen önvezető csomagban szereplő funkciókat.

Ezek közül a Smart Summon lehet a legérdekesebb. A korábbi változatot leginkább arra használták, hogy egy pár métert mozgassák a járművet. A frissítés segítségével az autó bonyolultabb parkolási helyzetekkel is megbirkózik – olyan lesz, mint a Knight Rider sorozatból ismert KITT: a funkció segítségével a jármű automatikusan megtalálja a gazdáját.

Ha Te is gondolkozol valamelyik modell vásárlásán akkor látogass el a Tesla.hu weboldalra vagy keresd Mudri Dánielt (+36203663447) a MAH Zrt. vezető értékesítőjét.

További autós hírek

A képen 👆 a 2019. nov. 10. és 2019. nov. 16. közötti időszakban elért, Facebook oldalunk eredményei láthatóak. ☝️ 2017…

Olvasónk küldte a felvételt. Nem jó érzés azt látni, hogy a kb. 3 perces manőver után – amiből 2 perc…

Lezárják a forgalom elől az Erzsébet hidat november 17-ről 18-ra, vasárnapról hétfőre virradóra éjfél és hajnali 4 óra között, mert…

A fedélzeti kamera örökítette meg a krakkói buszsofőr beavatkozását. Grzegorz Zięba egyszerre figyelte a visszapillantó tükrök, és a zebrán átkelő gyalogosokat,…

“A történet érdekessége, bár nem hallatszódik, mivel hangot nem rögzít a dashcam, de a kedves szembejövő autóskolléga volt felháborodva és…

Kapcsolódó írások

Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Elon Musk Tesla
2019. augusztus 06.
A Tesla vezérigazgatója szerint a vállalat titkos projektje komoly előrelépést hoz majd.
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.