2019. augusztus 25. | 18:50

A Wald műhelye bebizonyítja, hogy egy szimpla C-osztállyal is simán megtévesztheted a nagyközönséget!

Az 1990-ben alapított Wald International rendkívül speciális és sajátos módon építgeti a járműveket. Simán képesek kihozni egy egyszerű szériakivitelből egy megfélemlítő fenevadat. Ha nem hiszed, nézd csak meg a képeket, azok bizony magukért beszélnek!

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

A járművek olyan utángyártott alkatrészeket, illetve elemeket kapnak karosszéria-kiegészítésként, amelyek megszólalásig hasonlítanak az adott márka saját tuningrészlege által kreált teljesítményhajhászokhoz. Itt van például legutóbbi remekművük, egy Mercedes-Benz C-osztály, amiről aztán mindent mondanál, csak azt nem, hogy egy szimpla C. A 2014 és 2018 között gyártott W205 szedánhoz készített bodykit valóságos AMG-tulajdonságokkal ruházza fel az autót.

Minden változtatás a C-osztály orránál kezdődik. A hűtőmaszkon vertikális lamellákat látni, amik legfeljebb a közutakon furikázó AMG-modelleken köszönhetnek vissza ránk. Maga a lökhárító elem is át lett fabrikálva, kapott egy szpojlert előre, LED-es nappali menetjelzők pedig voltak a szériában is, itt viszont legalulra csoportosultak.

Nagyjából egy olyan rész sincs a C-osztályon, amihez a Wald ne nyúlt volna hozzá, így van ez az oldalán is, ahol kis szoknyácskák húzódnak. A popó rész igazán agresszív benyomást kelt, ami köszönhető a diffúzornak és a két oldali dupla kipufogóvégeknek. Természetesen a középre helyezett F1-stílusú LED-es féklámpa sem maradhatott le a hátsóról!

Az autó légrugós felfüggesztésen feszül, a 8,5x20 colos I11-C és K11-C típusú kerekeket ugyanakkor nem lehet nem észre venni rajta!

Végeredményként pedig az autó nem mindenkinek nyeri el a tetszését, vannak, akik jobbszeretik a C-osztályt a maga letisztult, elegáns jellemében, de azt azért elismerik, hogy rendhagyót alkotott a Wald.