Amikor testet ölt a szakértelem: Mercedes-Benz C-osztály, másképp

Közzétéve:
2019-08-25, 16:50

A Wald műhelye bebizonyítja, hogy egy szimpla C-osztállyal is simán megtévesztheted a nagyközönséget!

Az 1990-ben alapított Wald International rendkívül speciális és sajátos módon építgeti a járműveket. Simán képesek kihozni egy egyszerű szériakivitelből egy megfélemlítő fenevadat. Ha nem hiszed, nézd csak meg a képeket, azok bizony magukért beszélnek!

Wald-tuning Mercedes-Benz C-osztály eleje

A járművek olyan utángyártott alkatrészeket, illetve elemeket kapnak karosszéria-kiegészítésként, amelyek megszólalásig hasonlítanak az adott márka saját tuningrészlege által kreált teljesítményhajhászokhoz. Itt van például legutóbbi remekművük, egy Mercedes-Benz C-osztály, amiről aztán mindent mondanál, csak azt nem, hogy egy szimpla C. A 2014 és 2018 között gyártott W205 szedánhoz készített bodykit valóságos AMG-tulajdonságokkal ruházza fel az autót.

Minden változtatás a C-osztály orránál kezdődik. A hűtőmaszkon vertikális lamellákat látni, amik legfeljebb a közutakon furikázó AMG-modelleken köszönhetnek vissza ránk. Maga a lökhárító elem is át lett fabrikálva, kapott egy szpojlert előre, LED-es nappali menetjelzők pedig voltak a szériában is, itt viszont legalulra csoportosultak.

Mercedes-Benz C-osztály LED-es nappali menetjelző

Wald-tuning Mercedes-Benz C-osztály

Nagyjából egy olyan rész sincs a C-osztályon, amihez a Wald ne nyúlt volna hozzá, így van ez az oldalán is, ahol kis szoknyácskák húzódnak. A popó rész igazán agresszív benyomást kelt, ami köszönhető a diffúzornak és a két oldali dupla kipufogóvégeknek. Természetesen a középre helyezett F1-stílusú LED-es féklámpa sem maradhatott le a hátsóról!

Az autó légrugós felfüggesztésen feszül, a 8,5x20 colos I11-C és K11-C típusú kerekeket ugyanakkor nem lehet nem észre venni rajta!

Mercedes-Benz C-osztály hátulja, diffúzorral, F1-es féklámpával

Végeredményként pedig az autó nem mindenkinek nyeri el a tetszését, vannak, akik jobbszeretik a C-osztályt a maga letisztult, elegáns jellemében, de azt azért elismerik, hogy rendhagyót alkotott a Wald.

Forrás:

Kapcsolódó írások

1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.
2019. május 25.
1963-ban a Mercedes bemutatta a valaha volt legelitebb limuzinját, a W100-ast. A luxus csillagból kevesebb, mint 2800 készült, főbb vásárlói hírességek és diktátorok voltak
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.