Amikor a történelem újjáéled: Volkswagen I.D. Buzz Cargo

Közzétéve:
2019-10-07, 15:28

A Volkswagen a tavalyi Los Angeles-i Autószalonon mutatta be az ID Buzz Cargo koncepciót, ám láss csodát, nem kellett sok idő ahhoz, hogy a konszern frissítésben részesítse a járművet.

Régen, amikor az Oregon egyetem edzője, Bill Bowerman és egy korábbi versenyzője, aki egyben az üzleti iskola későbbi végzős hallgatója lett, Phil Knight 1964-ben megalapítottak egy sportcipőkkel foglalkozó vállalatot, és egy kék-fehér Volkswagen Type 2 buszt alkalmaztak kézbesítő eszközként. Abban az időben az ún. Nike Blue Ribbon Sports név alatt értékesítették termékeiket.

Volkswagen I.D. Buzz Cargo egy futópályán

Két évvel később elhagyták a cég nevének első részét, a többi pedig, mint ahogy azt mondják, a történelem része. Ennek egy darabkája újjáéledni látszik, ugyanis a Nike és a Volkswagen közösen készítettek egy tisztán elektromos meghajtású Volkswagen ID-t, pontosabban az I.D. Buzz Cargo koncepcióautót, hogy az külsejével visszautaljon az eredeti Blue Ribbon Sports Nike szállító járműre.

Volkswagen I.D. Buzz Cargo és Nike Cortez

A járművet 2019. október 5-én mutatták be a Nike eredeti kirakata előtt, Santa Monica városában, Kaliforniában. Nem ez volt az egyetlen hely, ahol találkozni lehetett a kiállított autóval, ugyanis országszerte más rendezvényekre is elviszik majd, többek között New Yorkba és Chicagóba. A Nike az év elején nyitotta meg ismét az üzletet, hogy kiszolgálja a Los Angeles-i, sportolni vágyó lakosokat.

Volkswagen I.D. Buzz Cargo akkor és most

Jeff Johnson volt a Nike első számú alkalmazottja, aki egyben a 3107 Pico Boulevard cím alatt található üzlet megvalósításában is rengeteget segédkezett.

A frissítés során nem sok minden változott a kisteherautón, feltehetőleg egy 111 kWh-s lítiumion akkumulátorpakk van benne és a hátsó tengelynél egy 201 lóerős elektromotor. A Volkswagen a meghajtás kapcsán korábban azt nyilatkozta, hogy lehetővé teszi a kisteherautó számára a WLTP ciklus szerinti 547 kilométer megtételét.

Forrás:

További autós hírek

“Nem mindennapi lélekjelenlét kellett annak az autósnak ahhoz, hogy megakadályozzon egy gázolást. A férfi szerda éjjel sétált a forgalommal szemben…

Intézkedéscsomagot tett le a  miniszterelnök és a kormány asztalára Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, amiben többek között…

Ezen pörög a Net 3 napja! Azt fejtegetitek ki volt a hibás. A fő kérdés, hogy itt van-e 2 párhuzamos…

A tegnapi cikkünkre hatással küldte el nekünk ezt a videót olvasónk. Ezúttal a belső sávban, szintén az M3-ason, a betonterelő…

Életét vesztette a Csobánkánál történt balesetben megsérült gyermek – írja a police.hu.  Ahogy arról mi is beszámoltunk, eddig tisztázatlan okból…

Kapcsolódó írások

Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá
2018. július 02.
A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Volkswagen ID.R elektromos versenyautó
2019. szeptember 03.
A Mennyország kapujához is rekord idő alatt ért fel a németek elektromos versenyautója.
Volkswagen elektromos autó, mellette padlólemez
2019. október 31.
A német autógyártó ambiciózus célokat tűzött ki maga elé elektromos autóinak gyártása szempontjából, melynek helyszíne a közeljövőben akár Kína is lehet.