Az oroszok megint alkottak: Lada Niva 6x6

Közzétéve:
2018-12-28, 12:09

A Mercedes G63 AMG-t már láthattad 6 keréken gurulni, most viszont itt van egy sokkal olcsóbb alternatíva, Lada Nivából elkészítve

Valld be, hatkerekű autót látni közúton nem mindennapi dolog, én legalábbis 1-2 alkalommal figyeltem fel a 6x6-os G63 AMG-re osztrák vagy német útjaim során. Tutira elragadja a tekintetet, főleg ha a már említett, több mint 130 millió forintos Mercedesről van szó. Na de nem csak a németek képesek magukra vonni a figyelmet, hiszen az elnyűhetetlen orosz vasakból is lehet 6x6-os offroadert készíteni! A Garage 54 legénysége most egy megfizethetőbb, és igenis jó használható alternatívát kínál, egy megmókolt Lada Niva személyében.

Az extra tengely beszerelése viszonylag egyszerű volt, mondja a videóban az orosz házigazda, természetesen egy hosszított tengelytávú Niváról van szó, a két eredeti tengely közé szúrtak be egy harmadikat. A plusz felfüggesztés, tengely és differenciálmű beszerelése után a csapat tesztelte a négykerékhajtásos hatkerekűt, hogy kiszűrjék gyengeségeit, de a videó alapján egész elfogadhatóan teljesít. Valljuk meg, a Niva 6x6 borzasztóan menőre sikerült! A következő videóban már nem csak négy- hanem hatkerékmeghajtással készülnek a srácok, úgyhogy ne felejtsétek bekövetni őket, na meg persze az Alapjárat YouTube-csatornáját sem!

Az új Lada 4x4 Urban már az Alapjáratnál is járt, görgess lejjebb és nézd meg az Alapjárat első, zöldfülű tesztjét!

 

Forrás:

Kapcsolódó írások

Szociautók rengetegében jártunk – GALÉRIA!
2018. augusztus 05.
A hatodik alkalommal megrendezett Szociautó Kiállításra és Nosztalgia Találkozóra látogattunk el 2018 augusztusának első hétvégéjén: Ladák, Moszkvicsok, Trabantok, retro-kétkerekűek Szolnokon.
2018 Lada 4x4 - Retró kaland nyújtott kivitelben
2018. július 10.
Egy hétvégi retró kaland terepen.
8 olcsón hozzáférhető drift autó
2017. március 02.
A drift a mindened? Manapság könnyebb beszerezni egyet, mint hinnéd. 8 drift autó, amikkel viszonylag olcsón lehet a keresztben autózással ismerkedni
A terepen virgonc Lada 4x4 Urban - TESZT
2018. november 02.
A Lada lényegében leporolta a Niva terveit és egy zsír új terepjáróval kedveskedett a márka szerelmeseinek. A név változott, de a lényeg nem, íme a funkcionalitás jegyében készült 4x4 Urban!