péntek - 2022. december 09.
2 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az új főni miatt csúszik az Alfa Romeo Tonale gyártása

2021. április 09. | 13:54

Ez lesz a márka első új autója a Stelvio 2016-os piacra dobása óta.

Csúszik az Alfa Romeo Tonale sorozatgyártása és megjelenése, az első szériapéldányok a tervekkel ellentétben csak 2022 elején gördülhetnek le a gyártósorról. Ez azt jelenti, hogy a Tonale értékesítése idén nem kezdődhet el, borul az előzetesen felvázolt stratégia.

Az Automotive News Europe értesülése szerint a késlekedés hátterében az áll, hogy az Alfa Romeo új vezérigazgatója, Jean-Philippe Imparato egész egyszerűen nem elégedett az új SUV plug-in hibrid változatával. A Peugeot korábbi főnöke a kiszivárgott információk szerint jobb teljesítményt vár el a konnektoros hibrid hajtáslánctól.

A Tonale koncepcióautó a 2019-es Genfi Autószalonon mutatkozott be, és még az év októberében szivárgott ki egy elvileg gyártásra kész modell képe. Az autó ugyanarra az LWB 4X4 platformra épül, amit a Jeep Compass is használ. A terepjáró plug-in hibrid változatai 1,3 literes, turbós benzinmotorral és villanymotorral működnek. A Compass kétféle, 190 és 240 lóerős rendszerteljesítményű hibrid hajtással került piacra, az utastér alá beépített 11,4 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátort használva a gépjármű tisztán elektromos hatótávja körülbelül 50 km lehet.

A Tonale lesz a vállalat első új autója a Stelvio 2016-os bevezetése óta. A Giulia (952) gyártása egy évvel korábban kezdődött.

Ezek az autómárkák pörögnek most leginkább a nagycsaládosok körében Miniatűr Nissan-modellekkel varázsolt a budapesti fotós – KÉPEK

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!