2021. december 02. | 08:53

A megtervezésében partnerként Virgil Abloh segédkezett.

Nyilvánosság elé tárta a Mercedes a különleges Project Maybach koncepciót, ami meglepő módon egy off-road autó. A különleges jármű tervezésében Virgil Abloh divattervező is részt vett, aki sajnálatos módon a héten hunyt el, ennek tiszteletére hozták nyilvánosságra a koncepciót, amelyek eredetileg a jövő tervezési lehetőségeit hivatottak vizsgálni és reprezentálni.

A terveket alapjaiktól kezdték megálmodni, egyetlen már létező Mercedesre sem hasonlít és nem is használ semmilyen eddig bevált alapot. Az új formanyelvet a „nagy szabadtér” ihlette. A kétüléses, akkumulátoros offroad kupé 6 méteres hosszával 745 mm-t ver rá a jelenlegi S-osztályra.

A klasszikus GT felépítés hatalmas off-road kerekeket kapott és azt üzeni, ezzel a luxusgéppel szó szerint bárhova eljuthat az ember, nem kell feltétlenül egy klasszikus terepjáróba beülnie. Természetesen teljesítményről vagy hatótávról még szó sem volt, ám a terveken jól kivehető néhány, az átlátszó motorháztető alatt megbúvó napelem, amely a képzeletbeli hatótávot növelhetné meg.

A koncepció nagyon futurisztikus, de nem lehetetlen, hogy a jövőben valóban használatba kerül, a Mercedes érkező villanyautói sokkal inkább állnak majd közel a szeptemberben bemutatott új EQS SUV-hez.

Ha más elektromos Mercedes modellre is kíváncsi vagy, ne hagyd ki ezt a videót sem!