Múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Speed of Days elnevezésű verseny keretében egy Lamborghini Urus SUV 300 km/órás sebességgel száguldott az oroszországi Bajkál-tó jegén. Az alábbiakban egy hasonló kísérletről olvashatsz, ezúttal a Drako GTE modell főszereplésével.

A tisztán elektromos hiperautót Andy Pilgrim és David Hackl tesztelte, a Colorado államban található Winter Performance pályán, illetve a Georgetown-tó jegén. A felvételeken a profi autóversenyzők nem kapnak szót, ezzel szemben látványos képekkel örvendeztetik meg az autórajongókat.

Az autó tervezésekor az aerodinamikára is komoly hangsúlyt fektettek. Az elektromos rendszer összteljesítménye 1200 lóerő. A jármű végsebessége 330 km/h, száguldást pedig egy 90 kilowattórás akkucsomag teszi lehetővé. A 0-100 gyorsulás mindössze 2 másodperc alatt megvalósul, így a gázpedállal érdemes óvatosan bánni.

Az eredeti tervek szerint a Drako már 2020-ban megkezdte volna a legyártott modellek kiszállítását, ám ez a mai napig még nem kezdődött el. A GTE hiperautó vételára forintba átszámítva meghaladja a 350 milliós összeget.