2021. augusztus 03. | 14:08

Furcsa fordulat miatt kerültek átadólistára a járművek.

A Bentley Mulsanne Grand Limousine 2015-ben debütált, a fényűző luxustermékből összesen öt darab készült. Most mind az öt példány eladósorba került egy meglehetősen érdekes fordulat okán.

Évekkel ezelőtt valaki (egy nagyon gazdag valaki) az Egyesült Arab Emírségekben gondolt egy nagyot, és rendelt öt exkluzív járművet a Bentley gyárából. A vevő ugyan átvette, de soha nem használta vagy regisztrálta ezeket a luxuslimuzinokat. Az autógyártó partnere, a Bentley Emirates megunta a dolgot, szóval inkább visszavásárolta őket, és úgy döntött, hogy eladja a ritka gépeket.

A gyártó speciális átalakításra szakosodott részlege (a Mulliner) felelt azért. hogy ezek az autók elkészüljenek. A Grand Limousine a normál Mullsanne-hoz képest 1 méterrel hosszabb lett, és megemelt tetővel rendelkezik, ami jó hír azoknak az utasoknak, akik az átlagosnál magasabbra nőttek.

Az utastér hátsó részében négy ülés található, ebből kettő hátrafelé néz, így a hátul ülők egymással szemben foglalnak helyet. A kocsiba került italszekrény, palackhűtő, valamint néhány kristályból készült pezsgőspohár is, de ezek gyakorlatilag alapnak számítanak egy ilyen modellnél.

A privát szféra védelme érdekében a pilótafülke és a hátsó ülések között elektrokromatikus üvegből készült elválasztó van. Az úgynevezett „okosüveg” képes az infrasugarak kiszűrésére, vagyis egyetlen gombnyomásra átlátszatlanból átlátszóvá tud válni. A vezetővel való kommunikációhoz intercom rendszer is rendelkezésre áll.

Elöl ugyanaz a V8-as motor dolgozik, mint a sima Mullsanne-ban, 512 lóerővel és 1012 Nm nyomatékkal. A 21 colos keréktárcsák egyediek és úgy vannak kezelve, hogy kiegészítsék a fényezést. Az öt jármű mindegyike más-más kivitelben készül. Az egyik kéttónusú, Silver Frost és Moroccan Blue keverékű külsőt kapott, Imperial Blue és Linen belsővel, Burr Walnut fafurnérral díszített belsővel. A lehajtható faasztalok helyet biztosítanak a munkához. A kézzel készített műszerek az Egyesült Királyságban érvényes időt, a helyi időt és a külső hőmérsékletet is mutatják.

A Bentley nem közölte, mennyiért árulja ezeket a luxuscsodákat, de azt állítja, hogy a szállítás a világ bármely pontjára lehetséges.

Prémium autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!