csütörtök - 2022. december 08.
2.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Durvára faragták az egyik utolsó W12-es Bentley-t

2022. szeptember 07. | 07:40

Az új Bentley Flying Spur Speed gyorsabb és erősebb lett, mint a korábbi S kivitel és a gyártó szerint ez lesz a modellcsalád eddigi legélvezetesebb darabja a vezethetőség szempontjából.

A Continental GT és a Bentayga után most a Benltey Flying Spur kapott Speed, tehát egy sportosabb kivitelt. Külső dizájnban is történt változás, eleve szembetűnő a fekete hűtőmaszk és a 22 colos kerekek, amikből később elérhető lesz ugyanekkora, kifejezetten sportautózáshoz tervezett kivitel.

A technika ugyanaz, mint a Bentayga Speed változatában, tehát 6,0 literes, 12 hengeres W elrendezésű motor, ami 635 lóerő és 900 Nm nyomaték leadására képes. Ezzel az S változathoz képest 85 lóerővel és 130 Nm-rel többet nyújt azoknak a vásárlóknak, akinek erre szükségük van egy 2,5 tonnás luxuslimuzinban. Ugyanaz a 8 fokozatú automata váltó dolgozik benne, mint a gyengébb modellekben.

Az autóhoz tartozik még egy Bentley Dynamic Ride fantázianevű adaptív felfüggesztés, és a könnyed mozgathatóság jegyében aktív négykerékkormányzási rendszer. A 0-100-as sprint alig 3,8 másodpercig tart a hatalmas luxusautónak, és a német autópályán sem marad szégyenben 333 km/órás végsebességével.

Az egyetlen szomorú hír az autó bejelentése mellett, hogy a Bentley-nél hozzátették, a Flying Spur Speed lesz az egyik utolsó Bentley, amibe a legendás W12-es motort szerelik. Arról nem beszéltek, hogy mi a jövő, de nem lenne meglepő, ha ők is a hibrid hajtásláncok felé fordulnának rövidesen.

Autoevolution.com, Nyitókép: Bentley

Napelem-fákkal töltenének elektromos autókat Rosszul jár az, aki nem fizeti be időben a gépjárműadót

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!