Egy Escalade méretű elektromos autó kerül a Hummer platformjára

Közzétéve:
2020-03-06, 14:50

Ráadásul ez a Cadillac állítólag 1000 lóerőnek megfelelő teljesítményt állít majd elő.

Tavaly, a 2019-es Detroiti Autószalon előtt a Cadillac mutatott egy előnézetet első elektromos járművéről, most pedig előrukkoltak egy komolyabb tervvel és többek között elárult néhány infót az Escalade méretű elektromos Cadillacről, amely az új GMC Hummer EV platformjára épül majd. Sajnos nem sok mindent osztottak meg a nyilvánossággal, viszont cserébe az alapról annál többet.

Egy Cadillac Escalade elölről

Az új platform létfontosságú részeit képezik a GM új, Ultium akkumulátorai, amelyek függőlegesen és vízszintesen is egymásra pakolhatók az akkupakk belsejében, így a gyártó optimalizálni tudja azok elrendezését és tárolását az egyes modellekhez. Ezek a pickupok 800V-os energia tárolóegységgel és 350kW-os gyorstöltési lehetőséggel rendelkezik. Ennek köszönhetően akár 644 km megtételére is képes lehet. Az új Ultium akkumulátorokat a 2-es szintű és DC gyorstöltéshez tervezték.

A GM elektromos platformja

Amikor a GM bejelentette a Hummer visszatérését, azt állította, hogy az új EV 3 másodperc alatt 0-ról 100 km/órára gyorsul és 745 kW-os, vagyis 1000 lóerős teljesítményre lesz képes és úgy látszik, hogy ezt tudja is. Továbbá azt is kijelentette a gyártó, hogy házon belül tervezett motorokat fognak használni, amelyek támogatják az első, a hátsó és az összkerékhajtást is.

A General Motors EV platformja oldalról

Azt pedig már tudni, hogy a Detroit-Hamtramck összeszerelő üzemben szerelik össze. Érdekes viszont, hogy már tavaly év végén arról pletykáltak, hogy a GM egy platformra több felépítményt is megálmodtak, úgy tűnik, hogy ez most meg is valósul.

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a GM elektromos palettájának több tagját is bemutatják a következő hónapokban. Májusban a Cadillac Lyriq EV crossoverről tudhatsz meg többet, májusban az új Hummerről, idén még várható az új Bolt EV, 2021 nyarán pedig a Bolt EUV.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.
1966 Oldsmobile Tornado
2019. április 22.
A General Motors 1966-ban előállt egy teljesen új Gran Turismóval, amit a Ford Thunderbird vetélytársaként képviseltetett. Ő az első generációs Oldsmobile Toronado.

További hírek