Egy rejtélyes hiperautó bemutatását tervezi a Bugatti

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-21, 11:34

Nem tudni még pontosan, mit akar bemutatni a francia márka, ahogy azt sem tudni, mikor kerülhet át a Rimac szárnyai alá. Egyáltalán eladják?

Miután az év elején bemutatták a Bugatti Chiron Pur Sport modellt, most egy új, rejtélyes hiperautó bemutatását tervezik. Az általuk közzétett képen csak egy X-alakú hátsó lámpacsík látható, amely egy Star Wars filmbéli X-szárnyú űrvadászgépre is hajaz. Az egészhez pedig egy sokat sejtető „Mi lenne, ha…” mondatot írtak. Sokféleképp be tudnánk fejezni a mondatot, azonban azt nem tudni, hogy ők milyen izgalmakba akarnak belemenni. Esetleg megalkotják a márka első tisztán elektromos modelljét, vagy egy több mint 1900 lóerős szörnyeteget?

Rejtélyes Bugatti érdekes hátsó lámpa világítással, hátulról

Egy biztos, nem a Chiron alapjaira fognak építeni, mint a korábban bemutatott Divo vagy a Centodieci esetében. A leleplezésre szerencsére sokat nem kell már várni, hiszen a márka azt írja, hamarosan egy digitális bemutató keretein belül a nyilvánosság is megcsodálhatja az újdonságot. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a korábbi híresztelések egyre erősebbek azzal kapcsolatban, hogy a Volkswagen-csoport eladhatja a Bugattit a Rimac autógyártónak, akik biztosan elektromos irányba vinné el a szuperautó márkát.

Bugatti Vision Le Mans Concept modell féloldalról

A külső szempontjából pedig kérdés, mennyire hasonlíthat a kialakítás ahhoz a modellhez, amelyet a Bugatti egyik gyakornoka készített, a Vision Le Mans Concepthez, ami biztosan kivételesen jó áramlási képpel rendelkezik. A színe pedig a jellegzetes világoskék. Az információk szerint tehát lehet, hogy már ebben a hónapban bemutatásra kerül a rejtélyes modell, de az is lehet, hogy nemsokára az eladásról is írhatunk, hiszen éppen október elején jelentette be a VW vezérigazgató, hogy a legújabb modell gyártását is befagyaszthatják egy időre. Habár azt is kiemelte, hogy a Bugatti márka jó helyzetben van, mivel ebben az évben rekordévet zárnak, ami az értékesítést illeti. 2021-re pedig már 70-80%-ban be is van telve a gyártási kapacitás.

Ha kíváncsi vagy egy teljesen valós nagyságú LEGO-ból készült Bugatti Chiron modellre, nézd meg az erről szóló videónkat. Amennyiben nem indul, kattints és nézd meg az Alapjárat YouTube csatornáján.

Kapcsolódó írások

Új Bugatti Bolide modell egy garázsban, féloldalról
2020. október 28.
A szimulációkon már első próbálkozásra lenyomta a nürburgringi rekordot, amit a Porsche 919 Hybrid Evo tartott.
LEGO Bugatti Chiron
2019. szeptember 16.
Több mint 1 millió elem és 13 000 munkaóra, ez a LEGO Technic Bugatti Chiron.

További hírek