csütörtök - 2023. március 23.
3.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 609 Ft
100 651 Ft
D 618 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Egy rejtélyes hiperautó bemutatását tervezi a Bugatti

2020. október 21. | 12:34

Nem tudni még pontosan, mit akar bemutatni a francia márka, ahogy azt sem tudni, mikor kerülhet át a Rimac szárnyai alá. Egyáltalán eladják?

Miután az év elején bemutatták a Bugatti Chiron Pur Sport modellt, most egy új, rejtélyes hiperautó bemutatását tervezik. Az általuk közzétett képen csak egy X-alakú hátsó lámpacsík látható, amely egy Star Wars filmbéli X-szárnyú űrvadászgépre is hajaz. Az egészhez pedig egy sokat sejtető „Mi lenne, ha…” mondatot írtak. Sokféleképp be tudnánk fejezni a mondatot, azonban azt nem tudni, hogy ők milyen izgalmakba akarnak belemenni. Esetleg megalkotják a márka első tisztán elektromos modelljét, vagy egy több mint 1900 lóerős szörnyeteget?

Egy biztos, nem a Chiron alapjaira fognak építeni, mint a korábban bemutatott Divo vagy a Centodieci esetében. A leleplezésre szerencsére sokat nem kell már várni, hiszen a márka azt írja, hamarosan egy digitális bemutató keretein belül a nyilvánosság is megcsodálhatja az újdonságot. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a korábbi híresztelések egyre erősebbek azzal kapcsolatban, hogy a Volkswagen-csoport eladhatja a Bugattit a Rimac autógyártónak, akik biztosan elektromos irányba vinné el a szuperautó márkát.

A külső szempontjából pedig kérdés, mennyire hasonlíthat a kialakítás ahhoz a modellhez, amelyet a Bugatti egyik gyakornoka készített, a Vision Le Mans Concepthez, ami biztosan kivételesen jó áramlási képpel rendelkezik. A színe pedig a jellegzetes világoskék. Az információk szerint tehát lehet, hogy már ebben a hónapban bemutatásra kerül a rejtélyes modell, de az is lehet, hogy nemsokára az eladásról is írhatunk, hiszen éppen október elején jelentette be a VW vezérigazgató, hogy a legújabb modell gyártását is befagyaszthatják egy időre. Habár azt is kiemelte, hogy a Bugatti márka jó helyzetben van, mivel ebben az évben rekordévet zárnak, ami az értékesítést illeti. 2021-re pedig már 70-80%-ban be is van telve a gyártási kapacitás.

Ha kíváncsi vagy egy teljesen valós nagyságú LEGO-ból készült Bugatti Chiron modellre, nézd meg az erről szóló videónkat. Amennyiben nem indul, kattints és nézd meg az Alapjárat YouTube csatornáján.

Hárman toltak egy autót az M1-es autópálya közepén A gyereket nevelő brit sofőrök harmada félvállról veszi az abroncsok ellenőrzését

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!