Elon Musk: A „Dojo” projekt áttörést jelenthet az önvezető technológia számára

Közzétéve:
2019-08-06, 14:23

A Tesla vezérigazgatója szerint a vállalat titkos projektje komoly előrelépést hoz majd.

Társszerző: Hajdu Balázs

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója minden erejével a teljes önvezető technológia kialakításán dolgozik. Úgy tűnik, van egy aduász a kezükben, amit eddig titkoltak, ez pedig nem más, mint a „Dojo” fantázianévre hallgató projekt.

A Tesla Önvezető Napon Musk és a cég többi felsővezetője különböző prezentációk keretében mutatták be a vállalat törekvéseit. A cél, hogy a 2020-as év végére létrejöjjön a teljesen önvezető Tesla-technológia.

Elon Musk

A legnagyobb figyelmet a Tesla új HW3 teljesen önvezető számítógépe kapta, melyet minden új modellbe beépítenek. Elon Musk azonban említést tett egy másik számítógépről – a Dojóról – melyen jelenleg is dolgoznak, és komoly áttörést hozhat a piacon.

“Van egy „Dojo” néven futó, nagyon komoly programunk. Ez egy hihetetlenül erős tréning számítógép. Célunk, hogy képes legyen hatalmas méretű adatbázis befogadására, valamint videós anyagok leadására is” - mondta Elon Musk.

A vizuális adatok megjelenítése egyelőre nehéz feladat, a legtöbb rendszer jelenleg képfeldolgozási módszerekkel táplálja a hálózatát. Elon Musk elmondása alapján a „Dojo” önállóan lenne képes videók kezelésére, ami komplexebb tartalmak könnyebb megjelenítését tenné lehetővé. A Tesla „Dojo” projektjéről a következő év elején várható több információ.

Az önvezető technológia természetesen továbbra is ellentmondásos téma az autóiparban. A Tesla komoly erőforrásokat megmozgatva végzi a fejlesztéseket. A „Dojo” projekt valóban eredményezhet egyfajta áttörést, ám vajon képesek lesznek-e valaha létrehozni egy olyan rendszert, mely felkészülten néz szembe az úton előforduló furcsa helyzetekkel? Ha valaki, akkor Elon Musk és a Tesla alkalmas lehet a feladatra.

Hogy hogyan juthatsz a legegyszerűbben Teslához? Keresd fel Mudri Dánielt, a Magyar Autókereskedőház Zrt. értékesítési vezetőjét (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu) bizalommal, és kérj ajánlatot a számodra megfelelő Tesla modellre!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Tesla önvezető
2019. augusztus 24.
Az eredetileg augusztusra ígért emelés szeptemberig, vagy akár októberig is várat magára.

További hírek