2022. június 10. | 12:13

A Twitteren többen is jelezték, hasznos lenne a fejlesztés, ami Elon Musk szerint is megvalósítható. Azt egyelőre nem tudni, mikor lesz valóban elérhető a Teslákban.

Ha már veled is előfordult, hogy véletlenül lehúzva hagytad a kocsid ablakait, a Tesla új funkciója neked is tetszeni fog. A problémák igazán akkor sokasodnak, ha az ablakok csapadékos időjárás esetén maradtak nyitva. Az elektromos autókat gyártó vállalat fejlesztése eső esetén automatikusan felhúzza az ablakokat, ezzel megkímélve a jármű belső terét az elázástól.

A Drive Tesla Canada szerint a Twitteren többen jelezték, hasznos lenne számukra a fejlesztés, Brandonee916 nevű felhasználó felvetésére Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója is reagált. Musk rövid válasza nagyjából annyi volt, „Persze”, ebből azonban nem lehet következtetni a funkció megjelenésének idejére.

A Tesla tulajdonosok a jármű beállításai között már most is aktiválhatják a lehetőséget. Először a „Walk-Away Door Lock” opciót kell kiválasztani, ami automatikusan zárja az ajtókat, majd be kell kapcsolni „Close Windows on Lock” beállítást, így az autó magától felhúzza az ablakokat. A rendszer csapadéktól függetlenül működik. Ha a tulajdonos úgy dönt, hogy a saját kertjében vagy garázsában inkább lehúzva tartaná az ablakokat, az „Exclude Home” opció kiválasztásával ez is megvalósítható.

A közösségi média felületén az egyik hozzászóló rámutatott a rendszer egyik lehetséges gyengeségére. Nyári időszakban különösen lényeges, hogy figyeljünk a velünk utazó gyermekekre és kisállatokra. Néha elengedhetetlen, hogy az autóban hagyjuk a kutyát, amíg néhány perces dolgunkat intézzük, ám ekkor az ablakot a fulladásveszély elkerülésének érdekében résnyire nyitva kell hagyni. Talán a Tesla is gondol majd erre az eshetőségre, és megerősítést kér az ablakok felhúzása előtt, ha észleli, hogy a jármű utasterében valaki még tartózkodik.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu), és Luczek Dávid (david.luczek@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.