vasárnap - 2022. October 02.
17.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Európában négyhengeres szívómotorral lesz kapható az új Outback

Áprilisban kezdődik a modell értékesítése az öreg kontinensen.

A Subaru Corporation leányvállalata bejelentette, hogy 2021 áprilisától a gyártó Európában is bevezeti az Outback hatodik generációját. Arra is fény derült, hogy a vadonatúj Outback mennyibe kerül majd Magyarországon.

Az Outback 1995-ben indult hódító útjára, tulajdonképpen a kombi jellegű crossover autók előfutára volt. A modell a Subaru zászlóshajójává nőtte ki magát, az évek alatt egyre csak erősödött a kereslet iránta, az elmúlt 26 év során több mint 303 000 Outback talált gazdára Európában.

A gyártó állítása szerint ez az eddigi legbiztonságosabb Outback modell, a kocsi mindenre kiterjedő biztonsági védelmet nyújt a benne utazók számára. Az új Outback bőséges alapfelszereltséggel büszkélkedhet, a modell összesen 11 aktív vezetőtámogató funkciót kínál. A biztonsági csomaghoz hozzátartozik az arcfelismerő rendszer (Driver Monitoring System), amely figyelmezteti a sofőrt, ha figyelemelterelődés vagy fáradság jeleit érzékeli rajta. A hatodik generációs Outback újdonsága az a standard biztonsági funkció, amely segíti a járművezetőket abban, hogy elkerüljék az ütközést tolatáskor. Érdekesség, hogy a tolatókamera mosót kapott, így akkor sem kell kétségbe esnie a sofőrnek, ha az bekoszolódik.

A Subaru globális platformjára (Subaru Global Platform, röviden SGP) épülő újdonság karosszériája az előző kiadáshoz képest 40 százalékkal több energiát képes elnyelni az utascella súlyos deformálódása nélkül, így az autó jól teljesít az Euro NCAP töréstesztjein. Európában egyedüliként 2,5 literes, négyhengeres boxer szívómotorral kínálja a gyártó az új Outback modellt, ez az erőforrás 90 százalékban egy teljesen új konstrukció, ennek tudható be. A motorhoz a Lineartronic megújult, fokozatmentes automata váltója kapcsolódik. Az erőátviteli veszteség 22 százalékkal csökkent az ötödik kiadáshoz képest. A motor teljesítménye 169 lóerő, maximális nyomatéka pedig 252 Nm.

Az SI-Drive üzemmódváltó rendszer továbbra is elérhető, az úgynevezett X-Mode viszont újdonság, ez utóbbi jobb terepalkalmasságot kínál a nehezebb terepviszonyok között. Az új Outback tágasabb, mint az előző kiadás, a csomagtartó 10 literrel, 512-ről 522 literesre bővült. Az újdonság a jövőben lágy hibrid e-Boxerrel is elérhető lesz majd elvileg. A 4-es verziójú EyeSight rendszerrel felszerelt Outback 15 690 000 forintról indul Magyarországon.

Ha csak az Impreza érdekel, akkor nézd meg ezt a videót!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!