A Subaru a hírek szerint egy összkerék-meghajtású hot hatch modell fejlesztésén dolgozik, ami az alapja lehet egy jövőbeni raliautónak.

A rejtélyes modell egyelőre a Super AWD kódnévre hallgat, és a kiszivárgott japán sajtóinformációk szerint 2022 őszén ránthatja le róla a leplet a gyártó. Ez a kocsi nem az új WRX ferdehátú kivitele lesz, a két újdonság egyébként körülbelül ugyanabban az időben debütál. A Super AWD az új WRX alá lesz pozícionálva, annak ellenére, hogy a két autó hasonló méretekkel fog rendelkezni, írta meg a Cars Guide japán forrásokra hivatkozva.


Super AWD egy koncepciórajzon (Forrás: Best Car Web)

A két kocsi között még az erőforrás terén sem lesz különbség, az érintett modellek egy 2,4 literes turbófeltöltéses boxermotorral lesznek szerelve, ám a WRX erősebb kivitelben. A Cars Guide úgy tudja, hogy a Subaru a Toyotával közösen fejleszti a rejtélyes ferdehátút, de ez nem jelenti azt, hogy a Super AWD egy átcímkézett GR Yaris lesz, utóbbit egyébként most dobta piacra a Toyota (az Egyesült Államokat leszámítva).

Amikor a Toyota 20 százalék fölé emelte a tulajdonosi részesedését a Subaruban, előre jelezte, hogy több közösen fejlesztett AWD modell érkezésére számíthatnak a fogyasztók a jövőben.