Ezeket az agymenéseket utcára engedi a Toyota

Közzétéve:
2019-10-18, 12:12

Csupán 2,5 méter hosszú ez a városi cirkáló.

Ez az imádnivaló kis kerekes doboz nem csupán egy koncepció, amelyet az autókiállításokon lehet majd megtekinteni, a Toyota komolyan gondolja, hogy ez előbb gyártásba, majd Japán útjaira fog kerülni 2020 végéig.

Hivatalosan „Ultra-Kompakt BEV” névre hallgat, ez pedig egy picurka, kétszemélyes, városorientált elektromos jármű. A Toyota elsősorban az idős emberek és a friss jogsival rendelkezők számára tervezte.

A Toyota Ultra-Compact BEV elölről negyvenöt fokban fotózva

A Toyota Ultra-Compact BEV csupán 2490 mm hosszú, 1290 mm széles és 1550 mm magas. Vagyis 205 mm-rel rövidebb és 373 mm-rel keskenyebb és 5 mm-rel alacsonyabb mint a Smart ForTwo EQ.

Kicsi mérete miatt ideális a városi dzsungelben, például Tokióban, ahol gyakorlatilag egy talpalatnyi hely sincs.

A Toyota Ultra-Compact BEV hátulról fotózva

A Toyota nem árult el semmit az akkumulátor méretéről, azonban az okosok szerint maximum 100 km-re elegendő energiát tud majd tárolni az Ultra-Kompakt BEV, ez pedig még a városban is kevés.

A Toyota Ultra-Compact BEV business elölről fotózva

Ezen kívül még egy másik elektromos autót is készít a gyártó, amely tökéletesen megfelel az üzleti célokra. A belső terét többféle mód szerint konfigurálhatod, - vezetés, iroda, pihenés - melyek olyan kényelmi lehetőségeket kínál mint egy lehajtható asztal, amelynek segítségével menet közben is lehet használni a laptopot, táblagépet.

A Toyota Ultra-Kompakt BEV business hátulról fotózva

A Toyota a jövő héten mutatja be az Ultra-Kompakt BEV mindkét változatát a Tokiói Autószalonon néhány érdekes elektromosjárművel együtt.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

 

Kapcsolódó írások

2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.
Elektromos Toyota AE86? Mi a szösz?
2017. november 07.
A Hoonigan sorozat legújabb epizódjában egy elektromos hajtáslánccal rendelkező AE86-ot mutatnak be, ami a benzingőz hiányában is örömmel égeti a gumikat

További hírek