2019. október 15. | 15:35

A 2019-es Los Angelesi Autószalonon debütál a Toyota RAV4 plug-in hibrid.

Az idei évben számos újdonsággal rukkolt elő a Toyota, ezeket egy hazai sajtótájékoztató keretein belül közelebbről is végig nézhettem. Azóta már megfordult szerkesztőségünkben a Lexus ES, a Toyota RAV4 és hamarosan érkezik a Toyota Camry, Lexus UX tesztünk is – ezek mindegyike a legújabb, öntöltő hibrid hajtáslánccal volt szerelve. Apropó, volt még egy konnektoros Prius is, melynek házon belüli kihívója akad, ugyanis a Los Angelesi Autószalonon mutatják be a népszerű SUV plug-in hibrid változatát, ami minden idők legerősebb RAV4 modelljének ígérkezik.

Amikor már nem tudnak mit kitalálni, akkor jön a Szuperszonikus Vörösre színezett RAV4 PHV, melynek öntöltő hibrid változata egy igazán sokoldalú járműnek bizonyult tesztünkön, viszont érdemes megnézni a róla készült jávorszarvas tesztvideót, melyen a RAV4 viselkedése aggodalomra adhat okot.

A konnektoros Toyota RAV4 az elkövetkező évekre ígért plug-in hibrid elektromos és akkumulátoros modellinvázió első tagja tehát, a Lexussal együtt ma ők kínálják a világ legszélesebb, Európában 20, világszerte 40 modellből álló öntöltő hibrid portfóliót. Arról egyelőre nincs hír, hogy a jelenleg Európában és Magyarországon is 95%-ban öntöltő hibrid elektromos hajtással gazdára találó RAV4 plug-in hibrid változata érkezik-e Európába.