Ezúttal felpimpelt McLaren 600LT érkezett a Novitectől

Közzétéve:
2019-07-13, 11:50

A német tuning cég kínálatában most már elérhető néhány fejlesztési lehetőség a McLaren 600 LT-hez és Spiderhez.

A Novitec évek óta precízen és magabiztosan nyúl hozzá a világ legkülönlegesebb sportkocsijaihoz. A Ferrari és Maserati több modelljéhez kínálnak átfogó tuning csomagokat az ügyfeleknek.

Az utóbbi időben pedig a McLaren típusaira is szemet vetettek. Nem is olyan régen bekerült a 720S a palettába, amiről írtam is. Most pedig a 600LT-t és a Spidert is kezelésbe vették. Így egy még szűkebb szegmensnek kínálnak egyedibb megjelenést a különleges belsőtől kezdve az egyedi felniken át a sajátos aerodinamikai frissítésig.

A módosított McLaren 600LT oldalról

A 600 Longtail változatához több teljesítmény növelő és aerodinamikai kiegészítőt is kínálnak. A legnagyobb update a Novitec Power Stage 2 névre hallgató csomaggal érhető el. Ez egy teljesítmény optimalizált, hőszigetelt, rozsdamentes kipufogórendszert, katalizátor cserét és Novitec elektronikai rendszert foglal magában.

Első olvasásra nem tűnhet drasztikus változtatásnak, de ha jobban belegondolsz, az. A gyári 3,8 literes twin-turbós V8 teljesítményét 88 lóerővel és 92 Nm-rel növeli, vagyis a 600 lóerőből 688 lesz, a 620 Nm-es nyomatékot pedig 712-re tornázták fel.

A Novitec McLaren 600LT hátulról

Az egyéb módosításoknak köszönhetően pedig 2,8 másodperc alatt eléri a 100 km/órát álló helyzetből, ami 0,1 másodperccel jobb az alapmodell idejénél. Bizony ezen a szinten minden apróság számít. A 300 feletti végsebességen is húztak még pontosan 5 km/órát, így 333 lett a vége.

A vizuális csomag egy kétrészes szénszálas légbeömlőből áll, amely még több friss levegőt juttat a motorba. Ezen kívül egy ültetőrugó szettet is pakoltak alá, amelynek köszönhetően 30 mm-el lejjebb került. Előre 20, hátulra pedig 21 colos felnik kerülnek 77 különböző színárnyalatban a Vossen jóvoltából. A kiváló úttartásról pedig a 235/30 és 305/30 méretű Pirelli P Zero gumiabroncsok gondoskodnak.

A Novitec McLaren 600LT utastere

A Novitec természetesen az utasteret sem hanyagolja el, rengeteg opciót kínálnak erre is, beleértve a finom bőr és az Alcantara borítások széles választékát. A demóautóban fekete Alcantara köszön vissza a műszerfalon, az üléseken, az ajtókon és a kormánykeréken is. Ezt szénszálas díszítés és kontrasztos narancssárga biztonsági öv egészíti ki.

Forrás:

További autós hírek

A telegraph írt róla, hogy angliai farmerek vetették fel az ötletet, mivel a földjeik közelében lévő gyorséttermek szemete valósággal elárasztja…

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
McLaren-720S-N-Largo-Novitec nyitott ajtóval az erdőben szemből fotózva
2018. december 12.
A Novitec most a 720S-hez nyúlt hozzá és elkészítették a valamivel erősebb N-Largo változatot.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika