Ez a világ legnagyobb épülete, a hasonló váz szerkezettel rendelkezők között. Abu Dhabiban található a Ferrari híres vidámparkja, amely nemrég érdemelte ki a világ legjobb vidámparkjának járó díjat. A Világ Vezető Tematikus Parkjának járó díjat a World Travel Awards éves versenyének keretei között ítélik oda az arra méltó intézménynek. Az idei gálavacsorát Muscatban, a Királyi Operaházban rendezték.

„Négy egymást követő évben a Közel-Kelet vezető tematikus parkja lettünk és erre nagyon büszkék vagyunk. Ez egy ikonikus park, tele izgalmakkal és túrákkal. Nagyon örülök, hogy ma este elnyertük a díjat” – mondta Bianca Sammut, a Ferrari World Abu Dhabi ügyvezető igazgatója a trófea kézhezvétele után.

A Ferrari World Abu Dhabi egyik része

Azoknak, akik még nem hallottak a Ferrari Worldről, ez egy a vidámpark az Abu Dhabi-i Yas-szigeten, amelyet majdnem 10 évvel ezelőtt építettek fel, hogy a Ferrari szellemiségét hirdesse. Amit remekül el is végez, ugyanis itt található a világ leggyorsabb hullámvasútja. Ez az első ilyen tematikájú park, remélem lesz még több is, esetleg közelebb.

A világ leggyorsabb hullámvasútja Abu Dhabiban

A vidámpark 2010. november 4-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt és azóta a  Közel-Kelet vezető turisztikai attrakciója lett 2015-ben és 2016-ban, valamint a Közel-Kelet vezető vidámparkjának járó elismerést is bezsebelte 2017-ben és 2018-ban is.

Ami a World Travel Awards díját illeti, a versenyt 1993-ban hozták létre azzal a céllal, hogy elismerjék és jutalmazzák a kiválóságot az utazás, turisztika és vendéglátóipar minden kulcsfontosságú ágazatában.

Igazából nem meglepő, hogy ennyire nagy sikernek örvend, hiszen a Ferrari keze van a dologban, így az csak jó lehet.