A Ferrarinál továbbra is a minőség számít, nem a mennyiség

Közzétéve:
2019-09-18, 11:30

A Ferrarit nem érdekli az éves termelési szám növelése, hogy a szuperautók továbbra is csak egy szűk körhöz érjenek el.

Az F8 Tributo Spider és a 812 GTS olaszországi globális bemutatóján a Ferrari marketing és kereskedelmi igazgatója, Enrico Galliera azt mondta, hogy mindig kevesebb autót fognak gyártani, mint amennyit a piac igényel.

„A Ferrari az exkluzivitásra összpontosít, és néha ez azt jelenti, hogy az ügyfeleknek várniuk kell az autóikra. A Ferrari mindig egy autóval kevesebbet szállít a piaci keresletnél. A részvényeseknek is érdekük, hogy a Ferrari egy új szegmensben, egy új termékkel letegye névjegyét ahelyett, hogy a meglévő modellek mennyiségét növelnék” - mondta Enrico Galliera.

A Ferrari F8 Tributo Spider elölről fotózva

Ez az év roppant produktív volt a Ferrari számára, mivel az év elején bejelentették, hogy 5 új modellt mutatnak be 2019-ben.

Az első az F8 Tributo volt, ami a Genfi Autószalonon debütált a világ előtt,  másodikként az évfordulós SF90 Stradale érkezett,  az F8 Tributo Spider volt a harmadik a sorban, őt követte a 812 GTS. Tehát még egy modellel adós a Ferrari. Kíváncsian várom, hogy mit mutatnak még be idén.

A Ferrari SF90 Stradale hátulról fotózva

Egyelőre fogalmam sincs, hogy mi lesz az idei ötödik újdonság, mivel a Purosangue SUV csak néhány év múlva jelenik meg. A cég pedig kijelentette, hogy egy új V6 platformon dolgoznak, tehát valószínű, hogy egy arra épített kasztnival rukkolnak elő.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek