Genfben debütál a Dacia elektromos koncepcióautója

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-02-20, 09:53

A márciusi autószalonon már láthatja is a nagyközönség, hogy mivel akarják letarolni az elektromos piacot.

Erre szokták mondani, hogy gyors volt. Éppen csak a napokban röppent fel a hír, hogy a Dacia is szintet lép és 2021-22 környékén már ők is kínálnak majd villanyautót, erre egy kósza dokumentum alapján derült fény, amelyen látszódott, hogy milyen villanyosított modelleket tervez a Renault-Dacia konszern a közeljövőben. Szerepeltek rajta hibridek, elektromos autók és nagy meglepetésre egy villany-Dacia is.

Renault City K-ZE olcsó villanyautó

Senki nem gondolta volna, hogy ilyen hamar újabb információkat tudhat meg a világ az autóról, mindössze a Genfi Autószalonig kell már csak várni, ahol fellebbentik a fátylat a koncepcióról. Az európai kontinens legolcsóbb elektromos modellje lesz, legalábbis így hivatkoznak rá a márkánál. Jó eséllyel konkurál majd a Volkswagen-csoport kis villanyautóival, a VW e-Up!-pal, a Skoda Citigo e iV-vel és a SEAT Mii Electric-kel.

Ha az ára is elfogadható szinten lesz, akkor bizonyára a legkedveltebb akkumulátoros lesz a piacon. Az is elképzelhető, hogy a Dacia hozza el végre a várva várt áttörést és nekik köszönhetően válik elérhetővé széles rétegek számára az elektromos autózás. Ehhez mindössze annyi kell, hogy az állami támogatással az árcédulán szereplő összeg bekússzon 5 millió alá, mert akkor a legjutányosabb modell lesz a piacon.

Hogy pontosan milyen lesz az elektromos Dacia, azt egyelőre nem tudni, hacsak nem szivárogtat valaki, akkor a svájci szalonig várni kell. Elképzelések persze vannak, egyesek szerint nem önálló modellről lesz szó, hanem a Renault meglévő modelljei egyikének az átdolgozásáról. Szóba került a Twingo Z.E - amit egyébként pont most fognak bemutatni Genfben – mint lehetséges alap, vagy a Renault City K-ZE, ami egy kínai piacos villanyautó. Én utóbbira tippelek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

olcsó elektromos Dacia
2020. február 14.
Azt azonban még nem tudni, hogy pontosan hogyan fog kinézni vagy milyen lesz az autó. De elképzelések már vannak!
Dacia Bigster Concept
2021. január 19.
A kompakt SUV megkaphatja a Renault által fejlesztett hibrid rendszert.

További hírek