Már akár 5 millióért hazavihető az új Volkswagen e-Up!

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-12-11, 17:57

A hamarosan érkező új elektromos modell lehet 2020 titkos tippje.

A Volkswagen első elektromos autóját, az e-Upot még 2013-ban mutatták be. A városi kisautó elsősorban magas ára miatt nem lett különösebben sikeres, de ezen a 2020-ban érkező új generáció könnyen változtathat. Az autó jelentősen nem változik az elődjéhez képest, legalábbis kívülről nem, a fontos változás a lemezek alatt történt.

Volkswagen e-Up 2020

Az első generációt még egy 18,7 kWh-ás akkumulátor látta el árammal, mellyel mindössze 130 kilométeres hatótávra futotta az autótól. Nagy csodák nincsenek, az új modell úgy képes többet elmenni, hogy az akkumulátor kapacitása 36,8 kWh-ra növekedett. Segítségével az autó immáron 260 kilométert képes megtenni a WLTP ciklus alapján, ez már élhetőbb hatótávnak tűnik.

Az eredetileg nem villanyautónak készült modellek esetében problémát szokott okozni az akkumulátorok elhelyezése, mert az autó karosszériáját nem villanyhajtáshoz tervezték. Az e-Up esetében úgy oldották meg a feladatot, hogy két részre osztották az akkupakkot, a stabilitás és a súlyelosztás érdekében az első- és a hátsó ülések alá építették be őket.

Volkswagen e-Up 2020

A hajtásrendszer nem változott, azaz maradt a 83 lóerős motor, mely 212 Nm-es nyomaték leadására képes és maradt a hozzá kapcsolt fokozatmentes váltó is. Az autó 11,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100-ra, mely nem rossz érték, de főleg az első 50 elérése meghökkentő, amikor megehetősen fürgének számít a kis e-Up. A végsebesség sem változott, a 130 km/h-ás érték is azt támasztja alá, hogy városi autónak tervezték.
Újítás viszont, hogy az érkező modell már egyenárammal is tölthető lesz maximum 40 kw-os teljesítményen, így a nagyobb akkuk is mindössze 1 óra alatt 80%-os szintre felhozhatók gyorstöltőn, ha szükséges. A hagyományos módon 7,2 kw-os teljesítményű váltóárammal történő töltés esetén a 100% eléréséhez körülbelül 4 órára van egyébként szükség. 

Volkswagen e-Up 2020 beltér

A legnagyobb előnye az új modellnek azonban nem a nagyobb hatótáv vagy a gyorsabb töltés lesz, hanem az ára. A listaáron 7,5 millió forintért hirdetett elektromos kisautót importőri 1 milliós kedvezménnyel lehet megvásárolni. Az árból lejön még a 21%-os állami támogatás (1,37 millió Ft), ráadásul, ha valaki a Porsche Credit finanszírozással vásárolja, további 300 ezer Ft kedvezményt kap. A végösszeg így 4,83 millió forint lehet egy jól felszerelt villanyautóért.

Ez remek ajánlat, valószínűleg sokan élni is fognak vele. Aki le akar csapni az autóra, annak sietnie kell, mert Magyarország mindössze 275 darabos kvótát kap. Az e-Up mellett azonban érdemes lehet elgondolkozni a testvérmodelljein is, a Skoda Citigo-e iV és a SEAT Mii Electric a márkasajátosságokat leszámítva teljesen megegyeznek a kis Volkswagennel.

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Volkswagen ID.R elektromos versenyautó
2019. szeptember 03.
A Mennyország kapujához is rekord idő alatt ért fel a németek elektromos versenyautója.

További hírek