A VW frissítette az e-Up-ot

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-09-11, 15:19

A VW a frissített e-Up árán faragott valamennyit, míg a hatótáv növelve lett.

Bár a Frankfurti Autószalonon a VW standján az új ID.3 kapott nagy figyelmet, a gyártó az e-Up frissített változatát is hozta magával. A népszerű városi elektromos cirkálón nem annyira szembetűnő a változás, de azért akad egy s más.

2020 VW e-Up oldalról

A legfontosabb változás a hatótáv fejlesztése, a korábbi 18,7 kWh-ás akku pakkot lecserélték egy lényegesen nagyobb 32,3 kWh-ra, amivel az autó hatótávolsága a korábbi 160 km-ről (NEDC) 260 km-re nőt (WLTP).

2020 VW e-Up elölről

Az akkupakk fejlesztése többnyire komoly drágulást jelent az autó vételára tekintetében, azonban a VW-nek más stratégiája van. Az apró EV ára nemhogy nőt, hanem csökkent az előd modellhez képest. A hírek szerint a németországi ár 21 975 euróról indul, ami 1 595 eurós árcsökkenést jelent.

A 82 lóerős elektromotorral szerelt 2020-as e-Up 11,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, ez fél másodperces javulás az előzőhöz képest. A végsebesség 130 km/h maradt.

2020 VW e-Up fentről

A VW e-Up népszerűsítése érdekében különleges ajánlatottal kedveskedik a korai vásárlók számára a német gyártó. Azok az ügyfelek, akik az első példányok egyikét szeretnék megszerezni, szeptember 18 és október 31 között lehetőséget kapnak egy nagyon kedvező 159 eurós havidíjú lízingszerződés megkötésére.

2020 VW e-Up utastér

Nem meglepő, hogy ezzel egyidőben az e-Up Seat és Skoda verziójának bemutatása is megtörtént Frankfurtban, ami nyilván ugyanazzal az elektromos hajtáslánccal és hatótávval kerül a piacra, mint a VW.

Forrás:
Címkék:

További autós hírek

A népszerű kamionos vlogger elmeséli videójában hogy járt. Összesen 171 ezer forintra büntették! A hazai útdíjfizetési rendszer áldozataként elismeri a…

Évát levetkőztették, protézissel kellett mankó nélkül járnia, pedig egyértelmű, hogy állapota végleges- tudta meg a 24.hu Több mint három hónapja…

Több százezer autós szembesülhet azzal, hogy a károkozói pótdíj miatt a normál tarifa másfél-kétszeresét, extrém esetben akár az ötszörösét számítják…

Komoly ütemben terjed a Neten egy, a 4-es számú főúton Debrecen irányából Szolnok felé közlekedő motorosról készült videó. Az aerodinamika…

Olyat gyakran látunk és posztlunk is, hogy a robogó, megkülönböztető jelzést használó mentőautó után bevágódnak és így próbálnak maguknak időt…

Kapcsolódó írások

Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!
Volkswagen Passat fészer
2019. július 16.
Igen, egy teljesen legális közúti fészer, mely Guinness rekordot is döntött.
1965 Volkswagen Typ 3 fastback, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. augusztus 18.
1961-ben a Volkswagen bemutatta a Bogár egy tovább fejlesztett változatát, a szedán Typ 3-t. A faros limuzin akkora sikernek örvendett, hogy a cég rövidesen piacra dobta a kombi és fastback kivitelt is.
A Volkswagen elektromos bogara menet közben
2019. szeptember 06.
A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.