Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A háborús helyzet miatt a Skoda házon belül is készíti a kábelkötegeket

2022. június 08. | 09:09

Az ukrajnai orosz invázió miatt a Skoda nem támaszkodhat kelet-európai beszállítóira.

A cseh gyártó számára nem maradt más választás, mint a Prága melleti Mlada Boleslavban található  gyárában berendezkedni a kábelkötegek gyártására, miután az ukrajnai háború következtében fennakadások alakultak ki a beszállítói oldalon. A több típus ütemezett gyártását is befolyásoló helyzet negatívan érinti a Volkswagen-csoport más márkáit is, épp úgy, mint a BMW, a Mercedes-Benz és a Ford termelését.

Kábelköteg gyártása
Kép: Skoda

A kialakult ellátási hiány miatt március 3-tól nyolc hétre felfüggesztették az Enyaq gyártását, de a Skoda mostani közleménye szerint az Octavia, a Kodiaq, a Karoq és a Superb modellek gyártása most házon belül megkezdődik. A Skoda által biztosított Mlada Boleslavban található csarnokban a PEKM Kabeltechnik kábelköteggyártóval együttműködve már öt héttel a háború kezdete után sikerült áthelyezni a gyártás egy részét az ukrajnai beszállítótól Csehországba.

A Skoda helyi összeszerelő üzemében 35 nő dolgozik, akiket a PEKM Kabeltechnik ukrajnai Lvivben található központjából delegáltak. Ők végzik az új alkalmazottak betanítását is, és már készülnek a Fabia kombik kábelkötegei. Az Enyaq iV gyártásának zavartalansága érdekében további kapacitást biztosít a Kromberg&Schumbert marokkói Kenitrában található üzeme, és az ukrajnai Zhytomyr üzem is növelte a termelést.

Skoda

Jobb később, mint soha? Megjárattuk a Toyota első elektromos autóját, a bZ4X-et Páratlan Volga konvoj a magyar autópályán!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!