hétfő - 2023. március 27.
7 °C
enyhe eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hivatalos: egy borsos árú sportautóval rukkol elő az Alfa Romeo 2023-ban

2022. augusztus 19. | 10:55

A hírt a vállalat feje, Jean-Philippe Imparato erősítette meg.

Az Alfa Roemo nemrég mutatta be a Tonale hobbiterepjárót, valamint úton van egy kisebb méretű crossover is, amely belső égésű motorral és elektromos hajtással is elérhető lesz. Na de mi a helyzet a sportautók terén?

Jean-Philippe Imparato, a márka vezetője a brit Autocar magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy 2023 első felében előrukkolnak egy új sportautó-koncepcióval (a sorozatgyártott kivitel 2024-2025 környékén érkezhet). Hozzátette, a modell vagy teljesen belső égésű motorral, vagy tisztán villannyal hajtott lesz, a hibrid megoldást kizárták.

Alfa Romeo 33 Stradale
Az 1968-as 33 Stradale (Kép: Ted Soqui / Corbis / Getty Images)

Az Alfa feje azt is elárulta, hogy a modell rendkívül izgalmas, különleges és nagyon drága is lesz. A márkát továbbra is egy jelzővel illette: sportosság. Megerősítette továbbá azt is, hogy retró stílusú lesz a modell, nagy az esély rá, hogy a 33 Stradale formatervéből merítenek ihletet.

Amennyiben tényleg belső égésű motor hajtja majd, úgy nem kizárt, hogy a Giulia Quadrifoglióban is használt V6 dolgozik majd az új sportautóban. Azt sem szabad elfelejteni azonban, hogy a Alfa Romeo a jelenlegi tervek szerint 2027-re elhagyja a belső égésű motorokat.

Motor1

Nyitókép: Alfa Romeo

Elismerem a felelősséget a balesetért, utána visszavonhatom? Küszöbökbe és a kerékjárati ívekbe rejtve akart 600 doboz cigarettát átcsempészni a határon

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!