Így működik a Hyundai Blindspot View Monitorja

Közzétéve:
2019-08-14, 11:49

Azt gondolnád, hogy egy hidrogénüzemű high-tech, félig önvezető autó visszapillantója a legkevésbé érdekes.

A megoldás eléggé egyedülálló, hasonló sok autón működik már, azonban a NEXO rendszere több szempontból is fejlettebb, ez a modell egyik kiemelkedő tulajdonsága. Ha az Egyesült Királyságban hétnél több töltőállomáson lehet majd megtankolni akkor ez a funkció jelentősen növelheti a biztonságot.

A BVM jelenleg a NEXO alapmodelljében elérhető, ez segíti a parkolást és az esetleges balesetek elkerülését. Ezen kívül sok más dologra is használható. A két kamera képe a vezető előtti nagyméretű letisztult kijelzőn jelenik meg.

A Blindspot View Monitor funkcióválasztója

A normál blindspot rendszer érzékelőket és kamerákat használ, hogy érzékelje az autókat hátul vagy a szomszédos sávban. A biztonság érdekében fényjelzést ad függetlenül attól, hogy előznek vagy sávot váltanak körülötte. Ez általában sárga villogó fényként jelenik meg a tükrön.

Ennél a BVM sokkal fejlettebb, hiszen nem villogó fénnyel jelzi, ha valami van a holttérben, hanem a kiválasztott oldal kameraképét megjeleníti a nagy méretben a sofőr előtt lévő kijelzőn. Ezeket a tükör alatt elhelyezett kamerákat egyébként a NEXO a 360º-os rendszerhez is használja.

A tükör alján lévő kamerát a 360 fokos rendszer is használja

Nem szabad összekeverni ezt a rendszert a virtuális visszapillantókkal, amelyekkel az Audi e-Tron Quattro is rendelkezik. Ott ugyanis a kabin két oldalán és folytonosan látható a kamerák képe, míg a Hyundai rendelkezik normál tükrökkel és akkor mutatja a holtteret, ha szeretnéd. Gyakorlatban használható, bár nem mindig tűélesen, de késedelem mentesen kapod az információt.

A baloldali kamera képe a monitoron

A hidrogén feltöltési lehetőségek szűkössége miatt kevés ember fogja megtapasztalni a BVM-et a Nexóban. De olyan jól működik, hogy mindenképpen értelme lenne más Hyundai modellekbe is telepíteni, ehhez viszont nagyobb kijelzőket is kell kapniuk.

Az autós világ további híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Forrás:

Kapcsolódó írások

A Samsung önvezető autót fog tesztelni
2017. május 04.
A koreai infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztérium engedélyt adott a Samsungnak, hogy elkezdhesse az önvezető autó rendszerét tesztelni
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára
Check Engine lámpa
2018. december 19.
Egy friss felmérésből kiderült, melyek a legkevésbé problémás autók
2019 Hyundai Elevate tanulmányautó, vörös, mentőautó minta, oldalnézet, jobbról
2019. január 04.
A Hyundai elkészítette egy gurulni, járni tudó tanulmányautó terveit, ami nagy valószínűséggel az év legbizarrabb koncepcióautója lesz